Vy inngår forlik i navnestrid

Vy Communications skulle ta Vy til retten i merkevarestrid. Nå er hele saken avblåst.

Publisert:

Etter planen skulle Vygruppen (togselskapet) og Vy Communication møtes i Oslo tingrett førstkommende tirsdag i forbindelse med striden rundt Vy-navnet. Nå blir ikke det lenger noe av, etter at partene fredag inngikk forlik, skriver Finansavisen.

– Vi har trukket saken, partene er blitt enige om en forliksløsning. Vy Communications er glade for å ha funnet en løsning, sier advokat Christian Reusch, som presenterer kommunikasjonsbyrået til FA.

Det var Vy Communication som gikk til sak mot Vy for krenkelse av selskapets varemerke. Kravet var på opptil 14 millioner kroner i erstatning, skrev Dagens Næringsliv tidligere denne uken.

Les også

Les også: Vy-navnet havner i retten

Advokat Reusch ønsker ikke å fortelle noe om hva de to selskapene nå skal ha blitt enige om.

– Innholdet i forliket er konfidensielt, sier han til Finansavisen.

Det var i mars i år NSB skiftet navn til Vy i en prosess som er ventet å koste opp mot 280 millioner kroner.

Vy Communication mente at NSB/Vy-gruppen var klar over at deres selskap bar Vy-navnet, men aldri tok kontakt for å avklare situasjonen, skrev NTB tidligere fredag.

«Vygruppen er ett av de mest kjente selskapene i Norge. Når dette lanserer varemerket og foretaksnavnet Vy med omfattende markedsføring og mediedekning, vil andre aktører med samme varemerke og navn i løpet av kort tid bli fortrengt,» skriver selskapet i sitt sluttinnlegg til Oslo tingrett.

Les hele saken i Finansavisens E-avis
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om