Nordic Choice-sjefen: – Umulig for reiselivsbransjen å bære det store økonomiske ansvaret vi står med

Torgeir Silseth sier at de trenger flere massive grep.

Philip Davali / Ritzau Scanpix
 • Sigrid Moe
Publisert:

– Det mest positive med dagens tiltak er at det bare var det første av flere lovede trinn fra regjeringen. Vi trenger massive grep nå som øker fleksibiliteten til å redusere kostnadene i selskapet og reduserer underskuddet nå som inntektsgrunnlaget er fullstendig falt bort, som følge av de restriksjonene regjeringen har innført, skriver administrerende direktør Torgeir Silseth i Nordic Choice Hotels i en e-post til E24.

Kan ikke bære ansvaret alene

Han skriver at de støtter lojalt og helhetlig opp om det aller viktigste – å forhindre ytterlige smitte så mye som mulig.

– Det er imidlertid helt umulig for oss i reiselivsbransjen spesielt, og i næringslivet ellers, å bære det store økonomiske ansvaret som vi nå står med, avslutter Choice-sjefen.

Les også

Økonomer etterlyser større tiltak: – Ikke veldig aggressive

– Det hjelper

Fredag la regjeringen frem sine krisetiltak for næringslivet. Der reduseres blant annet antall dager med lønnsplikt for arbeidsgivere ved permittering, og det blir lettere å få dagpenger.

Han sier at det trengs solide tiltak for å sikre likviditet i selskapet for å sikre så mange arbeidsplasser som mulig for fremtiden.

– I så måte hjelper det at lønnsplikten ved permittering reduseres til to dager, men det blir tøft for veldig mange ansatte om det ikke kompenseres utover opphevet ventetid på dagpenger, sier Silseth, og legger til at det også er bra for de ansatte at kravet til arbeidstidsreduksjon reduseres i forbindelse med rett til dagpenger.

– Vi forventer nå at neste trinn inneholder vesentlige grep som å redusere arbeidsgiveravgiften kraftig og utsette innbetalingen av den og av moms, sier Silseth.

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. Solberg-regjeringen
 3. Nordic Choice Hotels
 4. Coronaviruset
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Petter Stordalens Nordic Choice har permittert 3.000 ansatte i Norden

 2. Nordic Choice permitterer minst 7.500 ansatte i Norden

 3. Hotelldirektør skuffet over krisetiltakene: – Bunnen har ramlet ut av bunnen

 4. Annonsørinnhold

 5. Finanskrisen ble brukt som scenario da regjeringen foreslo historisk endring. Så stengte samfunnet ned

 6. Virke-topp: Puslete tiltak fra regjeringen