Nordic Choice dropper masse­permitteringer

Regjeringen kom mandag til enighet om å endre ordningen for lønnsstøtte. Nå vil hotellkonsernet Nordic Choice beholde sine rundt 5.000 ansatte i Norge på jobb.

Choice-sjef Torgeir Silseth
Publisert:

Det Petter Stordalen-eide hotellkonsernet Nordic Choice Hotels snur etter at regjeringen endret ordningen for lønnsstøtte.

– Det har vært noen vonde dager etter at vi fikk forslaget til lønnskompensasjon presentert, sier Nordic Choice-sjef Torgeir Silseth i en melding.

– Heldigvis sluttet hverken vi, våre bransjekolleger, arbeidsgiverorganisasjonene og ikke minst de ansatte å kjempe for en ordning som gjør at tusenvis av hotell- og restaurantansatte slipper å bli permittert like før jul.

Silseth understreker at selv om dette er den eneste ordningen de kan bruke, er den en skuffelse når tapene de nå må ta kommer fordi de er ilagt næringsforbud.

– Den største delen av regningen for å holde våre ansatte i jobb, er det vi selv som tar, som vi har gjort gjennom hele pandemien. Rundt regnet så dekker ordningen bare 35 prosent av lønnskostnadene for våre fast ansatte, så jeg vil ikke gi regjeringen æren for at de ansatte slipper å feire jul med klump i magen, sier Silseth.

Varslet massepermitteringer

Regjeringen ble møtt med massiv kritikk da den la frem en lønnsstøtteordning fredag.

Nordic Choice og Thon Hotels varslet massepermitteringer, da de mente at den opprinnelige ordningen for lønnsstøtte var for dårlig.

Thon Hotels-sjef Morten Thorvaldsen anslo at de må permittere rundt 1.000 ansatte, og hadde allerede før helgen sendt ut varsel. Silseth i Nordic Choice visste da ennå ikke hvor mange som måtte permitteres, hvis den gamle ordningen ble stående.

Endret lønnsstøtten

Mandag kom Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV til enighet om en ny lønnsstøtteordning.

Enigheten innebærer blant annet at maksbeløpet for lønnsstøtte økes fra 30.000 til 40.000 kroner i måneden per ansatt, begrenset til maks 80 prosent av den ansattes bruttolønn. I tillegg forlenges fristen for å ta tilbake permitterte ansatte fra 21. til 23. desember. For å få lønnsstøtte kan man imidlertid ikke permittere noen ansatte.

Thon Hotels og Scandic holder på å gå gjennom den nye ordningen nå, melder selskapene til E24.

Representanter fra restaurant-, hotell- og utelivsbransjen samlet seg lørdag foran Stortinget, for å demonstrere mot regjeringens kompensasjons- og lønnsstøtteordninger. Hovedbudskapet som gikk igjen var at tiltakene kommer for sent, og at de ikke er gode nok.

Konserntillitsvalgt Merethe Sutton i Nordic Choice sier de hadde et bitte lite håp om at markeringen ville få regjeringen til å våkne.

– Det er godt at vi kan stå sammen i kriser som denne. Jeg er utrolig glad for at ledelsen har hatt is i magen og unngått å sende ut permitteringsvarsler, og enormt lettet for at vi slipper å gå inn i en ny nedbemanning rett før jul, sier Sutton.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om