Deltavarianten gir kutt i Opecs prognoser

Opec kutter prognosene for oljeetterspørsel på grunn av deltavarianten av coronaviruset. Opphentingen i oljemarkedet er ventet å bli noe forsinket.

Usikkerhet rundt pandemien og deltavarianten gjør at Opec justerer ned sine forventninger til etterspørselen i oljemarkedet.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Mandag anslo Organisasjonen av oljeeksporterende land (Opec) at vi må vente til neste år før oljeforbruket er tilbake på samme nivå som før pandemien, melder Reuters.

I fjerde kvartal i år forventer Opec at etterspørselen vil ligge på 99,7 millioner fat per dag i gjennomsnitt. Det er 110.000 fat per dag mindre enn prognosen fra forrige måned.

Les også

Norsk olje og gass sier ja til ny oljeskatt

– Den økte risikoen for flere covid-19-tilfeller, drevet fram av deltavarianten, kaster skygger over etterspørselen på vei inn i første kvartal. Dermed er forventningen til andre halvår i 2021 justert noe ned, og opphentingen på etterspørselssiden forsinkes noe til første halvår 2022, heter det i månedsrapporten som ble lagt fram mandag.

Les også

Opec+ øker oljeproduksjonen med 400.000 fat om dagen

En raskere opphenting etter kollapsen i fjor kan løfte oljeprisen og gå imot tanken om at pandemien kan føre til varig nedgang i forbruket.

Den samlede etterspørselen for 2021 er ventet å øke med 5,96 millioner fat per dag, noe som er omtrent uendret fra sist måned.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Bratt fall for oljeprisen – under 73 dollar fatet

  2. Høyeste oljeprisnivå siden 2018 - spår pris rundt 80 dollar ut året

  3. IEA tror energikrisen kan øke oljeetterspørselen

  4. Telenor halverte overskuddet i andre kvartal: Oppjusterer prognosene for 2021

  5. DNB Markets venter rentetopp på 1,25 prosent i 2022