Aasland foreslår å skru av strømmen til bedrifter på kalde dager

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) mener store bedrifter kan koble ut strømmen i perioder for å spare forbrukerne for dyre investeringer i strømnettet.

Strømnettet har på den kaldeste dagen i året en kapasitet på opptil 25.000 megawatt (MW). Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) foreslår at bedrifter kan kutte strømmen om man når denne grensen på kalde dager.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Tirsdag leverte Strømnettutvalget sin utredning til olje- og energiminister Terje Aasland (Ap). I rapporten kommer utvalget med flere tiltak for å løse utfordringene knyttet til framtidig utvikling av strømnettet.

Både Strømnettutvalgets og Aasland understreker at strømnettet må utvikles på en mest mulig samfunnsmessig rasjonell måte – uten unødvendige kostnader for forbrukerne eller naturen.

– Da er det viktig at vi ikke bygger ut mer nett enn vi må, sier Aasland til Nationen.

Strømnettet har på den kaldeste dagen i året en kapasitet på opptil 25.000 megawatt (MW), ifølge utvalget. En av deres konklusjoner er at dagens strømnett må utnyttes bedre.

– Det kan være små tidsmarginer, for eksempel det ene kvarteret vi ønsker å bruke ekstremt mye strøm i januar. Da kan det hende en bedrift kan koble ut, så slipper vi nettutbygging, sier Aasland.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om