Vellykket kjøpesenter-comeback for Petter Stordalen og Aurora Eiendom: 782 millioner i pluss på tre måneder

I juni kjøpte investorer som Petter Stordalen, Christian Ringnes og Marius Varner nye kjøpesentre for 4,5 milliarder gjennom Aurora Eiendom. Nå har verdiene skutt i været allerede, og selskapet skal på børs før nyttår.

GOD TIMING: For Aurora Eiendom og storeier Petter Stordalen.
Publisert:

Kjøpesentereieren Aurora Eiendom fikk et resultat før skatt på 782 millioner kroner i sitt første hele kvartal.

Det fremgår av kvartalsrapporten til det OTC-registrerte selskapet som er publisert tirsdag morgen.

Det gode resultatet drives av en oppskrivning av eiendomsverdier på 739 millioner kroner i perioden.

Aurora Eiendom annonserte kjøpet av de aktuelle eiendommene, som er en portefølje av kjøpesentre, i forbindelse med etableringen av selskapet i juni.

På det tidspunktet var det allerede hentet 1,37 milliarder fra investorer som Petter A. Stordalen, Lars Løseth, Johan Johannson, Marius Varner og Christian Ringnes.

Med investeringen i Aurora Eiendom gjorde Stordalen comeback i kjøpesenterbransjen for tredje gang, skrev Finansavisen.

«Selskapet planlegger å bli notert på Euronext Growth mot slutten av 2021», heter det i rapporten.

Les også

Stordalen og eiendomsinvestorer satser milliardbeløp på ny kjøpesentergigant

Kjøpte for 4,5 mrd.

«Å gå tungt inn i butikkeiendom kan virke motstridende på grunn av oppmerksomheten netthandel har fått de siste årene, men vi har tro på at kjøpesentre vil ha en viktig funksjon i det norske samfunnet fremover», skriver Aurora Eiendom-sjef Lars Løseth i rapporten.

Han viser til at kjøpesentre «fortsatt fungerer som en av våre mest viktige markedsplasser for handel», og fortsetter å utvikle en posisjon som destinasjon for andre ærend og ulike aktiviteter.

For totalt 4,5 milliarder sikret Aurora Eiendom seg kjøpesentre som Vinterbro senter i Ås, Amanda storsenter i Haugesund, Nerstranda i Tromsø og Nordbyen i Larvik.

I løpet av ett enkelt kvartal er altså verdien av disse skrevet opp med hele 739 millioner, til 5,2 milliarder ved utgangen av tredje kvartal. Verdifastsettelsen kommer fra det som beskrives som en uavhengig part, eiendomsrådgiveren Cushman & Wakefield.

«Timingen for transaksjonen har vist seg å være utmerket, med høy aktivitet og butikkomsetning i kjøpesentermarkedet på vei ut av pandemien», skriver Løseth.

Mens veksten i butikkomsetning var på kun 0,3 prosent i perioden målt mot samme periode i fjor, var den 10,5 prosent høyere enn tredje kvartal 2019.

«Et kvartal som representerer det siste med ordinære markedsforhold før Covid-19-pandemien», skriver Løseth.

Aurora Eiendom fikk leieinntekter på 78,6 millioner kroner i kvartalet, og hadde finanskostnader på 18 millioner. Bunnlinjen endte på 611 millioner kroner.

Publisert: