Får avholde boligmesser likevel

En av Norges største messearrangører fryktet de var underlagt samme coronaregler som konserter og festivaler. Nylig fikk de klarsignal til å avholde boligmesser.

Compass Fairs arrangerer boligmesser i norske byer. Selskapet anslår at de har mistet 45 millioner i inntekter i Norge og Danmark siden coronakrisen inntraff.

Compass Fairs
 • Ola Alsberg
Publisert:

E24 skrev tidligere om Compass Fairs, som blant annet arrangerer boligmesser i en rekke norske byer.

Daglig leder Stewart Stjernholm fryktet salgsmesser falt under samme reglement som konserter, festivaler og idrettsarrangement ettersom messene ikke er et fast utsalgssted.

– Flere av vårens messer ble utsatt til høsten, og den siste tiden har vi derfor vært i dialog med flere myndighetsorganer, for å avklare at salgsmesser som våre boligmesser omfattes av coronaforskriften, sier Stjernholm i en pressemelding.

– Boligmesser er en handelsplass på lik linje med kjøpesentre og varehus som Ikea og Maxbo. Det er i praksis ingen forskjell med tanke på folkemengde og publikums ærend, sier han.

Les også

Boligmesser sammenlignes med konserter: – Uten messene blir det katastrofalt

Klarsignal fra myndighetene

Nå har selskapet fått bekreftelse fra Helsedirektoratet om at boligmessene ikke omfattes av regelverket. Vanlige råd om smittevern gjelder fremdeles. Selskapet har vært i kontakt med aktuelle kommuneleger for innspill om smittevernrutiner.

Administrerende direktør Stewart Stjernholm i Compass Fairs er fornøyd med at boligmesser nå får samme regler som handelssteder som Ikea.

Compass Fairs

– Vi er glade for at de vi har vært i kontakt med hittil er positive til at boligmessene kommer til deres by kommende høst. Salgsmessene gir store ringvirkninger og er viktig for mange i det lokale næringslivet, sier Stjernholm.

– Minst like trygt som det lokale kjøpesenteret

For å opprettholde smittevernrådene sier han selskapet blant annet vil benytte messearealet maksimalt, ha hyppig renhold og ha dedikerte vakter til å opprettholde avstandsregler.

– Boligmessene er som enhver annen handelsplass, og det skal være minst like trygt å komme til oss som til det lokale kjøpesenteret, sier Stjernholm.

Les også:

Les også

Har knyttet seg tett til oljenæringen – nå rammes Hammerfest av fallet

Les også

Utelivskonsern om tiltakspakken: – Dette er fantastisk bra

Les også

BI-professor: – Skjønner ikke hvordan de har endt med å videreføre den samme dårlige ordningen

Her kan du lese mer om

 1. Smittevern
 2. Coronaviruset
 3. Reiser, messer

Flere artikler

 1. Boligmesser sammenlignes med konserter: – Uten messene blir det katastrofalt

 2. Overraskende salgsmesse-nekt: Ringte 1500 bedrifter med gladnyhet – så snudde regjeringen igjen

 3. Arrangementer for over 500 forbudt til 1. september

 4. Annonsørinnhold

 5. Avinor: Vil ta år før luftfarten er tilbake til det normale

 6. Betalt innhold

  Hotellet går tre millioner i underskudd hver måned. Nå ber de myndighetene justere kontantstøtten.