Omsetningen raste i mars – får 5,5 millioner fra staten

Etter et omsetningstap på nær 70 prosent i mars, har Bestseller-konsernet nå sikret seg støtte fra staten.

Jack & Jones og Vero Moda er to av Bestseller-konsernets varemerker. Her fra Karl Johan i Oslo ved en tidligere anledning.
Publisert: Publisert:

Kleskjeden, som står bak kjente merkevarer som blant annet Vero Moda, Only og Jack & Jones, har tidligere permittert ansatte for å møte coronakrisen.

Tirsdag dukket selskapet også opp i listen over selskaper som har sikret seg penger fra statens kompensasjonsordning.

Bestseller Stores Norway har nå sikret seg 5,46 millioner kroner for mars måned. Det skjer etter at selskapet har hatt et omsetningsfall på rundt 70 prosent i måneden, sammenlignet med tilsvarende periode året før.

Den faktiske omsetningen i mars er opplyst å være 9,95 millioner kroner, en nedgang fra 34 millioner kroner året før.

Regjeringens kompensasjonsordning gir støtte til betaling av såkalte «uunngåelige faste kostnader», som blant annet innebærer husleie, strøm og forsikring. Selskaper som ikke er stengt ned av staten får støtte for opptil 80 prosent av de kostnadene minus en egenandel på 10.000 kroner. Har man hatt omsetning i perioden vil kompensasjonen beregnes ut fra nedgangen mot samme periode året før.

Nederst i saken kan du selv søke i alle selskapene som har sikret seg penger under statens kompensasjonsordning.

E24 har ikke fått kontakt med Bestsellers norgessjef Øyvind Hauge tirsdag.

Les også

Bestseller må permittere ansatte og stenge butikker

Permitterte i mars

Allerede 20. mars sa Hauge at selskapet hadde permittert nesten 600 ansatte i Norge.

– På grunn av den krevende situasjonen vi står midt opp i, har vi sett oss nødt til å permittere 555 kolleger som arbeider for våre butikker. Når det gjelder vårt hovedkontor så har vi så langt permittert 44 kolleger, skrev Hauge i en e-post til E24.

Bestseller Stores Norway eies av det danske Bestseller-konsernet. Det er milliardæren Anders Holch Povlsen som eier konsernet.

Regnskapsåret 2019 endte med et omsetningsfall på 7 millioner kroner til 488,95 millioner. Det ga et driftsresultat på 17,4 millioner kroner, noe som var nær dobbelt så mye som året før.

I tillegg til det norske selskapet driftes flere av kjedebutikkene her i landet av franchise-selskaper.

Les også

Sendte hjem ansatte til tross for åpne kjøpesentre: – Kan ikke stå og se på smittespredning

Sa opp 750 i Danmark

Tilbake i mars ble Povlsen nødt til å si opp rundt 750 av de 4.800 ansatte i den danske virksomheten. Få dager senere sendte selskapet også hjem 2.400 medarbeidere, ifølge Business.dk.

Den andre delen av de ansatte forlot arbeidet i forbindelse med en trepartsavtale, som den danske regjeringen inngikk med fagforeningene. Avtalen er en form for permitteringsordning som sikrer de ansatte full lønn, hvor staten dekker 75 prosent av dette. I tillegg gir de ansatte fra seg retten til fem feriedager.

«Hjelpepakken er en veldig god håndsrekning fra regjeringen, og den betyr at vi har kunnet begrense antallet oppsigelser, selv om jeg stadig synes det er trist at det overhode har vært nødvendig å skulle si farvel til meget dyktige og meget lojale kolleger», sa Povlsen i en pressemelding den gang.

Han uttalte samtidig at selskapet var hardt rammet, men at de tror de har muligheten til å overleve krisen og komme tilbake som et selskap som skaper arbeidsplasser i Danmark og de andre samfunnene de er en del av.

Her kan du se alle selskapene som hittil har fått penger fra den norske kompensasjonsordningen:

Publisert: