FT: Apple skal gjøre rekordkjøp neste uke

Et oppkjøp av Beats Electronics til 18,8 milliarder kroner kan bli annonsert neste uke.

APPLE I SAMTALER OM OPPKJØP AV BEATS: En avtale med Apple vil gjøre Dr. Dre enda rikere. I 2013 ble Dr. Dre rangert som den tredje rikeste innen hiphop av Forbes. Det anslås at han har en nettoformue på 3,2 milliarder kroner.
  • Maren Løhre
Publisert: Publisert:

Apple nærmer seg sitt største oppkjøp med et planlagt kjøp til 3,2 milliarder dollar, cirka 18,8 milliarder kroner, av Beats Electronics, melder Financial Times.

Selskapet som ble startet av hiphop-legenden Dr. Dre og musikkprodusenten Jimmy Iovine, produserer blant annet hodetelefoner og har i tillegg en strømmetjeneste.

Apple skal være interessert i å kjøpe Beats lydutstyr og strømmetjenesten deres som ble lansert tidligere i år. Ledelsen i Beats vil ved et mulig oppkjøp rapportere til Apple-sjef Tim Cook, sier personer som har kjennskap til avtalen til Financial Times.

Verken Apple eller Beats ville kommentere dette.

Kan fremdeles bli avblåst

Avtalen kan bli annonsert så tidlig som neste uke, forteller personer med kjennskap til selskapene, men de advarer også om at noen detaljer står igjen og at samtalene fremdeles kan bryte sammen.

Financial Times skriver at selv om Beats har en ledende posisjon i markedet for kvalitetshodetelefoner, ligger den egentlige verdien til selskapet for Apple å fornye «kulheten» sin. Dette etter at iTunes har avtatt i popularitet og reklamekampanjer fra Samsung har svertet iPhone som merkevare.

Apple vil gjøre mer oppkjøp

Tim Cook sa i forrige måned at Apple var «på jakt» etter flere oppkjøp. Dette sa han etter at selskapet har kjøpt 24 selskaper de siste 18 månedene. Han sa også at ikke hadde noe i mot store oppkjøp.

På jakt: Etter Steve Jobs død har Apple kjøpt opp flere selskaper. Tim Cook har sagt at de ønsker å kjøpe mer.

En avtale på på størrelse med den som nå blir diskutert vil bety at Tim Cook bryter med det som var vanlig under forgjengeren Steve Jobs. Under Jobs var Apple motvillig til slike høyprofilerte oppkjøp.

Apple har aldri tidligere gjort et så dyrt oppkjøp som de nå er i samtaler om.

Inspirert av Apples dårlige hodetelefoner

Jimmy Iovine and Dr Dre, eller Andre Young er hans egentlige navn, ble inspirert til å lage Beats på grunn av den dårlige lydkvaliteten til hodetelefonene som fulgte med Ipod og Iphone.

Musikk- og idrettsstjerner har lagt sin elsk på Beats, og det har ført til at det har blitt et gatesmart motemerke, skriver Financial Times.

Det har nok også blitt populært på grunn av Dr. Dre sin status som en av tidenes beste hiphop-produsenter.

Les også:

Får Apple-aksjer verdt 405 mill. i velkomstpakkeSelger leiligheten for å satse i Silicon ValleyBåde Apple og Samsung taper i rettssakSamsung-toppene vinner lønnskampen mot AppleBillig smarttelefon på vei

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. - Apple forhandler fortsatt med Dr. Dre

  2. - Alle med en hjerne visste det, men ikke noen hos Apple

  3. Apple kjøper Beats

  4. Skal Apple relansere streamingtjeneste i februar?

  5. Snart kan millioner få Spotify-konkurrent rett på telefonen