Rema-sjefen om marerittåret: – Det var ingenting galt med Æ-kampanjen

Rema 1000-sjef Ole Robert Reitan avviser i nytt intervju at Æ-kampanjen var årsaken til det kraftige omdømmefallet dagligvarekjeden opplevde i fjor. 

«Æ»: En kjempekampanje rundt fordelsappen «Æ» ble en kjempesnakkis i starten av året 2017, som ble bekmørkt for Rema 1000. Ole Robert Reitan mener appen var en suksess.
Publisert: Publisert:

Reitangruppens gullgruve Rema 1000 fikk et vanskelig år i fjor.

Forrige uke omtalte E24 dagligvarekjedens kjempefall i YouGovs omdømmekåring BrandIndex.

Rema 1000 falt massive 253 plasser på listen, som de senest i 2016 fikk en respektabel tredjeplass på.

I et intervju med TV 2 mandag kveld kommenterte rema 1000-sjef Ole Robert Reitan det vanskelige året.

Frikjenner Æ

Han avviser at det var den mye omtalte Æ-appen, som gir kunder rabatt på varer de handler ofte, som var årsaken til omdømmefallet.

– Det var ingenting galt med Æ-kampanjen. Den ble den raskest voksende appen noensinne i Norge, sier Reitan til TV 2.

– Men dere raste i omdømmekåringer etter det?

– Ja, men det var ikke på grunn av Æ-kampanjen. Pressen var flinke til å blande det litt sammen. Egentlig så handlet det om innkjøpsbeslutninger vi tok, som folk ikke likte. Nå har vi rettet opp i mesteparten av det, hevder Rema-sjefen.

Les også

Omdømmestup for Rema 1000

«Bestevenn»

Innkjøpsbeslutningene Reitan omtaler er beslutningene som ble kjent som kjedens «bestevenn»-strategi, hvor de satset på gode ordninger med prioriterte leverandører – men som også førte til at enkelte varer fra andre leverandører utenfor ordningen ble nedprioritert.

Blant annet Coca-Cola, Lerum og lokale ølprodusenter ble tapere etter innkjøpsforhandlingene høsten 2016, det likte ikke kundene som ikke fant sine favoritter lenger.

Den største stormen kom likevel da det ble kjent at ølprodusentene Mack og Hansa forsvant fra det nasjonale sortimentet etter Rema 1000 inngikk en større innkjøpsavtale med Ringnes.

Mack var raskt ute å skapte en storm kjeden sjeldent, om noen gang tidligere har opplevd.

I ettertid har Rema 1000 inngått en rekke avtaler med leverandører som ikke ble bestevenn med kjeden i første omgang.

Les også

Coca-Cola tilbake i Rema-varmen

– Først og fremst lærerikt

– 2017 var et veldig spennende år. Selvfølgelig var det litt strevsomt, men først og fremst var det lærerikt, sier Reitan i mandagens intervju med TV 2, gjort fra den pågående World Economic Forum-konferansen i Davos.

– Jeg har holdt på med dette siden 2001, og det har faktisk vært bare medgang. Da var det kanskje på tide med en liten kilevink, fortsetter han.

Reitan forklarer videre at han er fornøyd med medarbeidernes innsats i året som gikk, og at han er fornøyd med at han selv klarte beholde roen.

Les også

Brødboksen.no slår seg konkurs

Les også

Coca-Cola tilbake i Rema-varmen

Les også

– Vi har aldri sagt at det ville bli lett eller billig

Publisert: