Haugesund stenger for cruisepassasjerer

Samtlige cruisepassasjerer vil nå nektes å gå i land i Haugesund.

KOMMUNEDIREKTØR: Ole Bernt Thorbjørnsen i Haugesund.

Haakon Nordvik / E24
  • Amalie Frøystad Nærø
Publisert: Publisert:

Det opplyser Karmsund Havn i en pressemelding. Det skjer dagen etter at Bergen kommune gjorde det samme.

– Etter grundige vurderinger, har Haugesund Kommune valgt å stenge Haugesund Cruise Terminal for cruisepassasjerer, opplyser Karmsund havn i en pressemelding.

I første omgang gjelder vedtaket frem til og med 31. mars.

Kommunedirektør Ole Bernt Thorbjørnsen understreker at de har stor forståelse for at dette setter rederiene i en vanskelig situasjon, og beklager på det sterkeste.

– I denne situasjonen må imidlertid folkehelsehensyn gå foran alt. For oss er øverste prioritet smittebegrensning. Dette gjøres mest effektivt ved å forhindre at folkemengder samles. Av hensyn til både innbyggerne i regionen, cruisepassasjerene og ansatte i reiselivsnæringen, gjøres derfor dette vedtaket, sier Thorbjørnsen i en pressemelding.

Slo full alarm

Forrige uke slo Haugesund kommune full alarm da to passasjerer om bord i cruiseskipet «Aida Aura» meldte fra om coronasymptomer.

Alle de 1.200 passasjerene om bord ble satt i karantene i et døgn, og nektet å gå i land, før prøvene viste seg å være negative.

I etterkant var kommunen tydelige på at et annet utfall ville blitt en «massiv utfordring».

– Jeg tror det ville blitt krevende. Derfor er det viktig at cruiseskipene er nøye med pasientsikkerheten om bord slik at det ikke skjer. Det er vi helt avhengige av, for ingen norske kommuner er forberedt på å ta imot 2.000 syke, sa kommunedirektør Ole Bernt Thorbjørnsen til E24.

Les også

Full alarm da cruisepassasjerer fikk corona-symptomer: – Ingen norske kommuner er forberedt på å ta imot 2.000 syke

Flere innstiller cruisetrafikken

Torsdag har flere cruisegiganter varslet at de innstiller sin trafikk som følge av virusspredningen.

Blant dem er Viking Cruises eid av Torstein Hagen. Ifølge Kapital er Hagen Norges nest rikeste mann, med en formue på 60 milliarder kroner i 2019.

Rederiet stopper all aktivitet frem til 1.mai.

– Å drifte et reiseselskap i dag fører med seg for høy risiko for sykdomskarantene, og dermed ødelegge opplevelsen for våre gjester, sier styreleder og eier Torstein Hagen.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Coronaviruset
  2. Haugesund
  3. Karmsund Havn
  4. Cruise
  5. Cruisetrafikk
  6. Cruiseskip

Flere artikler