Teslas fremtid

Kraftig tilbakegang for Tesla i Norge

Selv om elbiler sto for omtrent halvparten av de nyregistrerte personbilene i Norge i februar, gikk nye Tesla-registreringer kraftig tilbake.

KENZO TRIBOUILLARD / AFP
 • Ine Brunborg
Publisert:

Det viser statistikk fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV).

83 nye Tesla-biler ble registrert i Norge i måneden som gikk. Til sammenligning var dette tallet på hele 1.016 biler i februar i fjor.

Hittil i 2020 har det blitt registrert til sammen 277 nye Teslaer, ifølge tallene. Det er en nedgang på 77 prosent fra 1.202 nyregistreringer i løpet av fjorårets to første måneder.

Nedgang i viktige markeder

I tillegg til tilbakegangen i Norge, så Tesla samtidig nedgang i et annet viktig marked: Nederland.

Landet er hjemmet til Teslas distribusjonsenter for Europa, og er et av fire land som Tesla trekker frem når de rapporterer om sine inntekter, skriver Bloomberg.

Statistikken fra Nederlands transportmyndigheter viser at Tesla-registreringene falt til 155 i februar, fra 489 året før.

Hittil i 2020 falt de nederlandske registreringene til 320 nye biler, ned 42 prosent fra fjorårets 562.

Tallene indikerer et salgsfall som, i kombinasjon med fallende etterspørsel i Kina i møte med coronaviruset, kan vise seg i Teslas resultater i første kvartal, skriver nyhetsbyrået.

Tesla-aksjen er for øvrig opp 9,27 prosent på Wall Street mandag kveld, etter å ha falt 25 prosent under forrige ukes børsras.

Halvparten kjøper elbil

Hjemme i Norge viser dagens tall likevel at omtrent halvparten av personbilene som ble registrert i løpet av februar er såkalte nullutslippsbiler.

Nærmere bestemt utgjør disse bilene 49,7 prosent av personbilmarkedet, en oppgang på 629 biler (eller 13,9 prosent) sammenlignet med februar i fjor.

– At annenhver nybilkjøper velger elbil, roper vi hurra for, sier generalsekretær Christina Bu i Norsk elbilforening i en pressemelding.

Månedens mest solgte bil ble Audi e-tron, etterfulgt av e-Gold og Nissan Leaf.

Salget av bensinbiler falt samtidig med 52,2 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. For dieselbiler var nedgangen på 38,2 prosent for samme periode, ifølge meldingen.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Teslas fremtid
 2. Elbil
 3. Tesla
 4. Opplysningsrådet for veitrafikken
 5. Nissan Leaf
 6. Audi e-tron
 7. Norge

Flere artikler

 1. Audi e-tron er årets hittil mest populære bil

 2. DN: Tesla setter opp prisene

 3. Rekordår for Tesla i Norge – men i år blir det bråbrems

 4. Annonsørinnhold

 5. Biltoppen 2020: Audi e-tron ble fjorårets mest solgte bil

 6. Elbiler sto for over 40 prosent av nyregistreringene i januar