Røe Isaksen skal sammenligne norske matvarepriser med utenlandske

Priser og utvalg i norske, svenske og andre utenlandske butikker skal kartlegges av norske myndigheter.

MAT-SAMMENLIGNER: Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen vil ha sammenligning mellom norsk og utenlandsk dagligvare. Her fra tidligere, da han som et stunt satt i kassa på Kiwi i Hovinveien i Oslo, i forbindelse med fremlegging av stortingsmeldingen om handelsnæringen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
Publisert: Publisert:

Myndighetene skal kartlegge dagligvareprisene i Norge, Sverige og i andre land for å skaffe seg grunnlag for å kunne vurdere hvordan forskjeller i pris og utvalg har utviklet seg.

Kartleggingen er en del av regjeringens arbeid med å vurdere konkurransefremmende tiltak i dagligvaremarkedet, og selve kartleggingsoppdraget utlyses som en konkurranse. Det er ventet at undersøkelsen vil være ferdig i sommer, opplyser Nærings- og fiskeridepartementet til NTB.

Spennende

– Det er viktig for oss å ha et så oppdatert faktagrunnlag som mulig. Det blir spennende hva denne kartleggingen viser, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

I Regjeringens stortingsmelding om handelsnæringen som kom i november 2018, kalles konkurransesituasjonen i det norske dagligvaremarkedet for utfordrende.

Begrenset utvalg

I stortingsmeldingen står det at Norge har høyere priser og mer begrenset utvalg i dagligvarehandelen enn våre naboland, og det foreslås 39 tiltak for omstilling og bærekraftig vekst i varehandelen.

Blant tiltakene som regjeringen har iverksatt er styrking av Konkurransetilsynet og skjerpet håndheving av konkurranseloven i dagligvarebransjen.

(©NTB)

Publisert: