Innbrudd på Borgarting-tilknyttet hotell: PC i overgrepssak stjålet

Borgarting lagmannsrett leier lokaler på Scandic Hotell i Oslo. Her har det vært innbrudd og en PC med saksrelatert materiale i en overgrepssak er stjålet.

TATT: Borgarting lagmannsrett leier lokaler på dette hotellet i Oslo sentrum. Natt til onsdag skjedde det et tyveri i lokalene.

HELGE MIKALSEN, VG
 • Jenny-Linn Lohne
 • Øystein David Johansen
 • Helge Mikalsen (foto)
 • Abdirahman Hassan
Publisert:

Det har natt til onsdag vært innbrudd på hotellet, og en PC med saksrelatert materiale har blitt stjålet. PCen tilhører lagmannsretten, og har blitt brukt i forbindelse med en straffesak, heter det i en pressemelding fra Borgarting lagmannsrett.

– Lagmannsretten ettergår hvordan dette kunne skje. Domstolen har engasjert en egen vekter for å sikre adgangskontroll og ordenstjeneste ved avviklingen av rettssaker på hotellet. Både i denne og i andre saker er vekteren til stede i det tidsrommet rettssaken pågår, vanligvis fra klokken 08.00 til 15.30.

– Uheldig

Direktør i Borgarting lagmannsrett, Mari Fjærtoft Trondsen, bekrefter at den aktuelle PC ble brukt i en overgrepssak som gikk for retten.

– I alle saken vil det være materiale som er lagt frem i retten. Den ligger på en slik PC og det er den som nå er borttatt. Utover det kan jeg ikke kommentere innholdet eller saken, sier hun til VG.

– Det er uheldig at den er borte, legger hun til.

Hun opplyser videre at rettssaken går sin gang selv om sensitivt materiale nå er på avveie.

– Dette ville ikke kunne skjedd i et tinghus. Det har vi god data- og fysisk sikkerhet. Dette er ikke noe vi hadde forutsett, sier Fjærtoft Trondsen.

Ingen pågrepet

Politiet bekrefter at innbruddet har funnet sted. Kriminalleder Astrid Hasselgård opplyser at saken etterforskes.

– Det er per nå ikke pågrepet noen. Vi har innhentet overvåkningsmateriale, men ikke gjennomgått dette, sier hun til VG onsdag ettermiddag.

I innbruddet forsvant også advokat Henrik Bliksruds advokatkappe.

– Min gamle kappe som jeg har brukt siden 2003 er borte, sier advokaten og legger til at han ikke har noe nært forhold til akkurat den kappen.

– Saksdokumenter som kan være meget ømtålige ligger over natten, og det er bekymringsfullt når slikt skjer. Men jeg har aldri opplevd noen lignende i min tid som advokat, så jeg tror ikke det er et utbredt problem.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Krim
 2. Hotell

Flere artikler

 1. Mann siktet etter at Borgarting-PC ble stjålet

 2. Forsikringsselskap krever at pilot opererer bort galleblære

 3. Spion- og korrupsjonssiktet nordmann holdes i varetekt

 4. Annonsørinnhold

 5. Siktet for millionbedrageri av coronastøtte: Tidligere dømt for grovt bankbedrageri

 6. Betalt innhold

  Derfor mener Georg Eide at han ikke kan ha gjort det han er tiltalt for i «Tide Carrier»-saken