300 årsverk i Scandic blir ikke nedbemannet, men permittert

Hotellkjeden Scandic varslet nedbemanning av 1.000 årsverk. 300 av disse blir nå gjort om til permitteringer. HR-direktøren sier det er uaktuelt å redusere antallet årsverk som blir nedbemannet ytterligere.

RAMMET AV CORONA: Scandic så seg nødt til å permittere ansatte som følge av coronapandemien. I juni varslet hotellkjeden en nedbemanning på hele tusen årsverk.

Geir Olsen/NTB scanpix
 • Erik Steinsbu Wasberg
Publisert:,

I juli ble det kjent at hotellkjeden ville kutte 1.000 årsverk, som følge av coronapandemien som har rammet reiselivet hardt, samt bortfall av arbeidsoppgaver.

I årsrapporten for 2019 hadde selskapet 5.600 ansatte i Norge. Partene møttes mandag og tirsdag denne uken for å vurdere omfanget av masseoppsigelsene.

Konserntillitsvalgt Anne Marie Andersen i hotellkjeden Scandic sier til E24 at 300 årsverk blir omgjort fra planlagt nedbemanning til permittering. Det blir bekreftet av Scandic Norge.

– Vi er takknemlige for at de gjorde en revurdering. 300 årsverk var i hvert fall det vi klarte, sier Andersen.

Beskjeden er formidlet til de ansatte gjennom en intern e-post og en intern Facebook-gruppe.

Les også

Hotellkrisen rammer lavtlønte: Nana måtte kjempe for permitteringsbrev

Scandic fortsetter med nedbemanning

HR-direktør Elin Ekrol i Scandic Norge skriver i en e-post til E24 at de tillitsvalgte og ledelsen har hatt gode diskusjoner.

– Partene har hatt gode diskusjoner og drøftinger, og det er nå besluttet at selskapet reduserer omfanget av nedbemanningen fra om lag 1000 til rundt 700 årsverk, sier hun.

– De om lag 300 årsverkene gjøres om til permitteringer, og for Scandic Norge gir dette bedre tid og forutsetninger til å vurdere om det blir et varig bortfall av arbeidsoppgaver. Vi ønsker å ha med oss så mange av våre ansatte som mulig videre, sier Ekrol.

– Kan det bli aktuelt å droppe nedbemanningen?

– Nei, dessverre. Scandic står fortsatt i en krevende situasjon. Med et marked i endring og bortfall av arbeidsoppgaver, er vi nødt til å justere virksomheten for å være bærekraftig, svarer Ekrol.

– Er det aktuelt å øke antallet årsverk som blir omgjort fra nedbemanning til permitterte?

– Slik situasjonen er i dag er det dessverre ikke mulig, svarer HR-direktøren.

Forlenget permitteringsperioden

Det var de tillitsvalgte som oppfordret ledelsen i Scandic å revurdere omfanget av nedbemanningen etter at regjeringen valgte å forlenge permitteringsperioden fra 26 til 52 uker.

Det betyr at ansatte som ble permittert i mars kan forbli permittert til mars neste år, uten at bedriftene må si dem opp. Endringene skal innføres fra 1. november og vare til 30. juni neste år.

– Vi signerte protokollen i dag. Vi kan ikke styre hva som nå skjer rundt på de ulike hotellene, sier konserntillitsvalgt Anne Marie Andersen.

Sto fast ved masseoppsigelser

Nyheten om at hotellkjeden gikk inn for å nedjustere omfanget av nedbemanningen førte til jubel. Kort tid senere varslet imidlertid Scandic-ledelsen at dette ikke utgjorde noen forskjell for nedbemanningene som allerede var varslet.

Senere snudde ledelsen.

– De tillitsvalgte oppfordret ledelsen til å gjøre en ny vurdering. Dette skjer etter initiativ fra konsernets hovedtillitsvalgte, uttalte kommunikasjonssjef Lars Anders Bolsø Vestad til E24.

Les på E24+

Etter 134 dager åpnet hotellet dørene igjen: – Nå gjelder det bare å overleve høsten

Les også

Permitteringsordningen utvides: – Nå unngår vi masseoppsigelser

Her kan du lese mer om

 1. Nedbemanning
 2. Scandic
 3. Reiseliv
 4. Hotell
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Scandic snur: Vil revurdere omfang av masseoppsigelser

 2. Scandic sier opp 1.000 årsverk: Vil ikke si hvor det skal kuttes

 3. Scandic-tillitsvalgt varsler kamp: – Vi godtar ikke nedbemanningen

 4. Annonsørinnhold

 5. Scandic står fast ved masseoppsigelser

 6. Permitteringsordningen utvides: – Nå unngår vi masseoppsigelser