300 årsverk i Scandic blir ikke nedbemannet, men permittert

Hotellkjeden Scandic varslet nedbemanning av 1.000 årsverk. 300 av disse blir nå gjort om til permitteringer. HR-direktøren sier det er uaktuelt å redusere antallet årsverk som blir nedbemannet ytterligere.

RAMMET AV CORONA: Scandic så seg nødt til å permittere ansatte som følge av coronapandemien. I juni varslet hotellkjeden en nedbemanning på hele tusen årsverk.
Publisert:

I juli ble det kjent at hotellkjeden ville kutte 1.000 årsverk, som følge av coronapandemien som har rammet reiselivet hardt, samt bortfall av arbeidsoppgaver.

I årsrapporten for 2019 hadde selskapet 5.600 ansatte i Norge. Partene møttes mandag og tirsdag denne uken for å vurdere omfanget av masseoppsigelsene.

Konserntillitsvalgt Anne Marie Andersen i hotellkjeden Scandic sier til E24 at 300 årsverk blir omgjort fra planlagt nedbemanning til permittering. Det blir bekreftet av Scandic Norge.

– Vi er takknemlige for at de gjorde en revurdering. 300 årsverk var i hvert fall det vi klarte, sier Andersen.

Beskjeden er formidlet til de ansatte gjennom en intern e-post og en intern Facebook-gruppe.

Les også

Hotellkrisen rammer lavtlønte: Nana måtte kjempe for permitteringsbrev

Scandic fortsetter med nedbemanning

HR-direktør Elin Ekrol i Scandic Norge skriver i en e-post til E24 at de tillitsvalgte og ledelsen har hatt gode diskusjoner.

– Partene har hatt gode diskusjoner og drøftinger, og det er nå besluttet at selskapet reduserer omfanget av nedbemanningen fra om lag 1000 til rundt 700 årsverk, sier hun.

– De om lag 300 årsverkene gjøres om til permitteringer, og for Scandic Norge gir dette bedre tid og forutsetninger til å vurdere om det blir et varig bortfall av arbeidsoppgaver. Vi ønsker å ha med oss så mange av våre ansatte som mulig videre, sier Ekrol.

– Kan det bli aktuelt å droppe nedbemanningen?

– Nei, dessverre. Scandic står fortsatt i en krevende situasjon. Med et marked i endring og bortfall av arbeidsoppgaver, er vi nødt til å justere virksomheten for å være bærekraftig, svarer Ekrol.

– Er det aktuelt å øke antallet årsverk som blir omgjort fra nedbemanning til permitterte?

– Slik situasjonen er i dag er det dessverre ikke mulig, svarer HR-direktøren.

Forlenget permitteringsperioden

Det var de tillitsvalgte som oppfordret ledelsen i Scandic å revurdere omfanget av nedbemanningen etter at regjeringen valgte å forlenge permitteringsperioden fra 26 til 52 uker.

Det betyr at ansatte som ble permittert i mars kan forbli permittert til mars neste år, uten at bedriftene må si dem opp. Endringene skal innføres fra 1. november og vare til 30. juni neste år.

– Vi signerte protokollen i dag. Vi kan ikke styre hva som nå skjer rundt på de ulike hotellene, sier konserntillitsvalgt Anne Marie Andersen.

Sto fast ved masseoppsigelser

Nyheten om at hotellkjeden gikk inn for å nedjustere omfanget av nedbemanningen førte til jubel. Kort tid senere varslet imidlertid Scandic-ledelsen at dette ikke utgjorde noen forskjell for nedbemanningene som allerede var varslet.

Senere snudde ledelsen.

– De tillitsvalgte oppfordret ledelsen til å gjøre en ny vurdering. Dette skjer etter initiativ fra konsernets hovedtillitsvalgte, uttalte kommunikasjonssjef Lars Anders Bolsø Vestad til E24.

Les på E24+

Etter 134 dager åpnet hotellet dørene igjen: – Nå gjelder det bare å overleve høsten

Les også

Permitteringsordningen utvides: – Nå unngår vi masseoppsigelser

Publisert:

Her kan du lese mer om