Konkurransetilsynet trapper opp kampen mot IT-giganters markedsdominans

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) har bedt Konkurransetilsynet prioritere etterforskningen av globale teknologiselskaper som bryter med konkurranseloven.

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) har gitt Konkurransetilsynet beskjed om å prioritere å etterforskere digitale selskap.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • NTB
Publisert:

Næringsministeren har instruert Konkurransetilsynet til å prioritere arbeidet med å overvåke og analysere aktørene i den digitale økonomien for å avdekke ulovlig prissamarbeid og andre former for lovbrudd, skriver Klassekampen.

– Det er ingen grunn til at vår konkurranselovgivning ikke skal kunne brukes til å fange opp misbruk av dominerende plattform-aktører. Dersom det viser seg at regelverket i Norge er utilstrekkelig, vil vi vurdere å endre det, sier Isaksen til avisen.

I Næringsdepartementets tildelingsbrev som gikk ut denne uken, blir tilsynet bedt om å effektivisere sine etterforskningsmetoder mot selskaper som opererer i den digitale økonomien.

Utenlandske teknologiselskaper som Google og Facebook får en stadig større dominans i det norske markedet, uten at de betaler særlig skatt i Norge. Mandag uttalte finansminister Siv Jensen (Frp) at det kan bli aktuelt å innføre en særnorsk digitalskatt, dersom forhandlinger i OECD og andre internasjonale fora fører fram.

Les på E24+ (for abonnenter)

Boliggrepet som kunne gitt Siv Jensen milliarder til å senke skattene

Her kan du lese mer om

 1. Google
 2. Facebook
 3. Torbjørn Røe Isaksen
 4. Konkurransetilsynet

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Disse skal avgjøre dagligvarebransjens viktigste slag

 2. – Noen har større forklaringsproblemer enn andre

 3. Rapport: Forbud mot prisdiskriminering kan gi høyere priser

 4. Annonsørinnhold

 5. – Har merket et taktskifte etter Konkurransetilsynets rapport

 6. Røe Isaksen vil ikke be om regningen for Sting-konserten