Emirates kjøper 50 Airbus-fly - verdt 145 milliarder

Første dag av Dubai Air Show ble en skuffende affære med bare to bestilte fly. Men allerede på dag to har handelen tatt seg voldsomt opp.

Publisert:

Flyselskapet Emirates har bestilt 50 fly av typen A350 XWB fra Airbus til en samlet verdi av 16 milliarder dollar, tilsvarende 145 milliarder kroner.

Det bekrefter Airbus i en pressemelding. Avtalen ble signert under Dubai Air Show mandag.

Det er ikke klart hva Emirates betaler for flyene. Det er svært vanlig at flyselskapene forhandler seg frem relativt gode rabatter når de bestiller en mengde fly.

Flyet er et såkalt Wide body (store fly med 2 midtganger, journ.anm.), og har mulighet til å fly «ultralange» flyginger på opptil 17.900 kilometer.

Flytypen A350 XWB leveres med Rolls-Royces Trent XWB-motorer. Samtidig er flykroppen laget av karbonfiber noe som fører til at flyene reduserer driftskostnadene og utslippene med 25 prosent, ifølge flyprodusenten.

Senere samme dag bekrefter Airbus at Air Arabia også har inngått en stor avtale med flyprodusenten. Flyselskapet har inngått en avtale om kjøp av 120 fly, hvorav 73 er av typen A320neo, mens 27 er A321noe og 20 er A321XLR.

Skuffende første dag

Dubai Air Show er den største flymessen i Midtøsten og blir arrangert annethvert år. I år var starten av messen skuffende etter at det bare ble kunngjort ordre på to fly i løpet av messens første dag, skriver CNBC.

Dette var ordrer på to Boeing 787–9 Dreamliner til Biman Bangladesh Airlines.

Til sammenligning gjennomførte Boeing tilbake i 2017 en handel med Emirates på 40 fly av typen 787–10 Dreamliner til en verdi av 15,1 milliarder dollar.

Etter den første dagen av messen i 2013 var det lagt inn ordrer på fly verdt 192 milliarder dollar, noe som også er den stående rekorden.

Messen varer til torsdag, og det er grunn til å tro at det vil bli gjennomført flere handler i løpet av de nærmeste dagene.

Pressemeldingen fra Airbus
Les på E24+

Nå flykter flere forbrukslånsbanker utenlands etter strengere regler

Publisert:

Her kan du lese mer om