Stormberg-eieren går til sak mot Tommy Sharif

Stormberg-eier Steinar Olsen saksøker Tommy Sharif for netthets. Partene møtes i forliksrådet.

KRANGEL: Tommy Sharif ble norgeskjent da han startet med salg av dekk og felger fra foreldrenes garasje på Romerike rundt 1997, og ble i løpet av kort tid mangemillionær med en høy medieprofil. Også Steinar Olsen har holdt høy medieprofil som leder og eier av klesmerket Stormberg.

Robert S. Eik VG/Stormberg
 • Sindre Hopland
 • Anders Nybakken Kvale
Publisert:,

– Vi har gitt Tommy Sharif rikelig med tid og anledning til å beklage netthetsen og de mange usanne påstandene han har publisert om Stormberg på Facebook. Det har han ikke gjort. I stedet har han fortsatt å publisere innlegg av lignende karakter, rettet mot Stormberg og mot meg, sier Steinar Olsen i en uttalelse til E24.

Søksmålet sendt til Sharif tirsdag er en forliksklage, som betyr at de møtes i et forliksråd.

Sharif mener han allerede har innfridd flere av kravene som ble gitt fra Olsen i et varsel om søksmålet i slutten av september, og at han i etterkant også stilte flere oppfølgingsspørsmål som ikke ble besvart.

– Jeg vil svare på det de mener er feil, sier han om møtet i forliksrådet, og legger til at han har fremprovosert dette selv gjennom å legge ut på Facebook at Olsen ikke turte å gå videre med saken.

Les også

Stormberg-eier varsler søksmål mot Tommy Sharif for ærekrenkelser

Kranglet på Facebook

Gjennom september har Sharif publisert en rekke meldinger om Olsen på Facebook, som Stormberg-toppen mener er en svertekampanje av både ham selv, sine ansatte og selskapet han har bygget opp.

Saken startet da Olsen kom med kritikk av den kontroversielle Facebook-siden «Sørlandsnyhetene», finansiert av Blivakker-gründer Einar Øgrey Brandsdal.

Olsen kritiserte innholdet på siden, og påpekte at kjente personer, deriblant Tommy Sharif, ukritisk støttet nettsiden og Brandsdals prosjekt.

Sharif svarte Olsen i en Facebook-melding 4. september.

«Steinar Olsen er mange mange mange millionær kanskje milliardær, det innlegget hvor han kaller meg en mobber har han sponset for å spre budskapet på Facebook og betalt masse penger til Facebook fordi han er rik.» (sic)

Senere har han kommet med en rekke utsagn mot Olsen og selskapet. Meldingene har omhandlet alt fra utnyttelse av arbeidskraft fra NAV, at selskapet ikke betaler sine utenlandske arbeidere ordentlig og at Olsen har «syltet ned» penger i Kina, ifølge varselet.

Les også

Sharif avviser at han er en netthetser

Her kan du lese mer om

 1. Stormberg
 2. Tommy Sharif
 3. Steinar Olsen

Flere artikler

 1. Stormberg-eier varsler søksmål mot Tommy Sharif for ærekrenkelser

 2. Tommy Sharif tapte mot Stormberg-eier – må betale 130.000 i oppreisning

 3. Sharif avviser at han er en netthetser

 4. Annonsørinnhold

 5. Stormberg-eier frykter skyhøy ledighet: – Vi risikerer en tapt ungdomsgenerasjon

 6. SAS stengte for kundeinnlegg på Facebook etter klagestorm