Den danske påtalemyndigheten skal ha gjennomført ransaking i Nordeas danske hovedkontor

Statsadvokaten for særlig økonomisk og internasjonal kriminalitet (SØIK) har ransaket Nordeas hovedkontor i København, ifølge danske medier.

Foto: Sarah Christine Noergaard EPA
Publisert:,

Det opplyser kilder overfor danske Børsen. Ifølge kildene ble ransakingen gjennomført forrige onsdag.

SØIK, som har ansvar for etterforkning av komplisert økonomisk kriminalitet i Danmark, skal ha beslaglagt en rekke fysiske og digitale dokumenter samt e-poster i forbindelse med hvitvaskingsetterforskningen mot selskapet, opplyser kildene.

Det skal ha vært et tosifret antall etterforskere som gjennomførte ransakingen forrige onsdag, ifølge kildene.

Hvitvasking

Ifølge Børsens opplysninger skjer ransakelsen i forbindelse med bankens internasjonale avdeling på Vesterport, som ble lagt ned i 2014.

– Det dreier seg om spørsmål i forbindelse med bekjempelse av hvitvask vedrørende tidligere kunder i International Branch. Nordea undersøkes allerede av SØIK, og besøket har forbindelse til den igangværende undersøkelsen, skriver Nordea i en mail til Børsen.

Les også

Nordea frykter bøter etter hvitvaskingssakene: Setter av 920 millioner

Ikke påvirket

Til Danmarks Radio sier Nordea Danmark-sjef Frank Vang-Jensen at banken samarbeider fullt ut med SØIK for å sikre at de har adgang til alle relevante opplysninger.

– Utover det har vi på nåværende tidspunkt ingenting mer å tilføre, sier Vang-Jensen.

Nordea-aksjen faller rundt 2 prosent på børsen i Helsinki etter nyheten ble kjent.

saken ingen direkte link til Nordeas drift i Norge.
– Det dreier seg om en sak som har vært under etterforskning ga SØIK i lengre tid, og som har vært kjent. Saken har ikke noen tilknytning til Norge, så langt vi er kjent med, sier Christian Steffensen, som kommunikasjonsdirektør for Nordea i Norge.

Her kan du lese mer om