- Brandtzæg var håndplukket av Yara-ansatte

Ifølge Dagens Næringsliv har flere ansatte i Yara jobbet siden i fjor høst for å få Svein Richard Brandtzæg til toppjobben.

ØNSKET AV YARA-ANSATTE: Etter korrupsjonssaken i Yara har Svein Richard Brandtzæg vært ønsket av de ansatte for å skape ro.
Publisert:

Mandag morgen ble det kjent at konsernsjef Svein Richard Brandtzæg slutter i Hydro, for å ta over topplederjobben i Yara.

Opplysningene kommer fra ikke-navngitte kilder som DN var i kontakt med under avisens arbeid med den store korrupsjonssaken i Yara.

E24 meldte mandag at Brandtzægs navn var på blokka allerede i mai, da Leif Teksum kom inn og tok over styrelederjobben etter Bernt Reitan.

Ifølge Teksum kjenner ikke han til om Brandtzæg har vært et ønske fra ansatte.

Ifølge DN skal Brandtzæg være ønsket av de ansatte for å skape ro i organisasjonen etter korrupsjonssaken i Yara.

Les også

Kan tjene opp mot 8,6 millioner i året

Nåværende Yara-sjef Jørgen Ole Haslestad har hatt toppjobben i Yara siden 2008, og har ledet selskapet gjennom en svært turbulent periode. I januar vedtok Yara et forelegg på 295 millioner kroner etter det Økokrim kaller en «usedvanlig alvorlig korrupsjonssak».

Boten er Norgeshistoriens største i sitt omfang, og Økokrim tiltalte også fire Yara-direktører for grov korrupsjon.

Han har vært konsernsjef i Norsk Hydro siden 2009, og før dette har han hatt en rekke lederstillinger i Hydro. Brandtzæg er født i 1957 og er utdannet økonom fra Handelshøyskolen BI og har en doktorgrad fra NTNU.

Les også:

Varslet sin avgang på fredagAnalysesjef: - Yara har slitt med svak ledelse i lang tidBrandtzæg forlater Hydro - blir ny sjef i Yara

Publisert:

Her kan du lese mer om