LUKSUSMERKE: Millionunderskudd for Louis Vuitton - igjen

Louis Vuitton Norge pynter på resultatet for 2009 i forhold til året før, men den franske veskeprodusenten leverer likevel røde tall i Norge.

MILLIONUNDERSKUDD: Økt omsetning til tross, Louis Vuitton Norge taper penger - for gjerde året på rad.
Publisert: Publisert:

Louis Vuitton har gått med millionunderskudd de siste årene. 2009 er intet unntak for den franske luksusvareprodusentens norske avdeling.

Økt omsetning - likevel minus

Selskapet hadde en økning i driftsinntektene på nesten tre millioner kroner, det var likevel ikke nok til å redde selskapet fra underskudd igjen. I fjor hadde Louis Vuitton en omsetning på 40,92 millioner kroner, opp fra 38 millioner året før.

Det er likevel ikke nok til å løfte resultatet i pluss.

Blodrøde tall

Avdelingen i Norge hadde i fjor et penere driftsresultat enn 2008 - med en økning på 18 prosent. Men selskapet endte på minussiden.

Økningen i driftsresultatet førte til at resultatet før skatt ikke ble fullt så stygt som i 2008. Da leverte luksusmerket et underskudd på 3,19 millioner kroner.

I fjor hadde underskuddet blitt redusert til 1,98 millioner kroner - en redusering med 38 prosent.

Siden 2006 har den franske motegiganten tapt over 10 millioner kroner på butikken i Norge som ble åpnet i 2006. I fjor og 2008 fikk det norske datterselskapet tilført til sammen 12 millioner kroner i ny egenkapital fra det franske morselskapet.

Åpnet i Akersgaten

Louis Vuitton er et fransk motehus som ble etablert i Paris i 1854.

I 2006 åpnet motehuset sin første forretning i Norge, da selskapet åpnet en butikk i Akersgaten.

Anette Stai ble ansatt som motehusets ansikt utad i Norge ved oppstarten, men i februar i år sa hun opp stillingen som PR-ansvarlig etter fire år i jobben.

Louis Vuitton ønsker ikke kommentere årsresultatet.

Flere nyheter på E24

Publisert: