NHO: Flere med hull i CV-en får jobb

Viljen til å ansette personer med hull i CV-en har aldri vært større, ifølge Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO). I 2016 er flere enn 7.000 personer hjulpet i jobb i arbeid- og inkluderingsbedrifter.

Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO).

Foto: Lise Åserud NTB scanpix
 • NTB
Publisert:

– Det er mange eksempler på at bedrifter i stadig større grad rekrutterer personer som kanskje har slitt litt i arbeidslivet. Bedriftene erfarer at dette er stabil og god arbeidskraft med lavt sykefravær, sier direktør Kenneth Stien i Arbeid & Inkludering i NHO.

Rekrutteringsstrategien «Ringer i Vannet», i regi av NHO, har som målsetting å få flere tilbake i arbeidslivet gjennom blant annet å redusere risikoen for arbeidsgiver. Landet over er det 110 arbeid- og inkluderingsbedrifter.

– For den enkelte handler dette om å gå fra en passiv tilværelse på stønader til aktiv deltakelse i arbeidslivet med lønn. Den samfunnsøkonomiske gevinsten er enorm, sier Stien.

Renholds- og driftsselskapet Toma trekkes fram som en bedrift der «Ringer i Vannet» har vært svært vellykket. Bedriften nærmer seg 40 ansatte gjennom ordningen.

Stien tror enda flere vil komme i jobb i 2017 takket være et enklere og mer effektivt regelverk for arbeidsmarkedstiltak.

Les også

Se noen av dem som måtte jobbe på julaften

Les også

Fortsatt få kvinner blant dem med høyest inntekt

Les også

Ny undersøkelse fra Norges Bank: Prisene vil stige like mye som lønningene

Her kan du lese mer om

 1. Arbeidsliv
 2. CV
 3. Lønn
 4. NHO

Flere artikler

 1. NHO og Nav mener arbeidslivet er klare for å ta imot flyktninger

 2. NHO og Fellesforbundet kjemper for læreplasser for dem som sliter

 3. – Det er noe som ikke rimer

 4. Annonsørinnhold

 5. Ber flere gjøre som denne butikken

 6. Måtte legge ned bilverksted – fikk ikke tak i mekaniker