Brann hos Alcoa i Mosjøen

Brannvesenet har fått kontroll på en brann hos aluminiumsprodusenten Alcoa i Mosjøen i Nordland. Ifølge politiet har flytende aluminium rent ut av en smelteovn.

BRANN I ANLEGG: Flytende aluminium skal ha rent ut av en smelteovn hos Alcoa i Mosjøen. Dette er et oversiktsbilde over Mosjøen.

Foto: Morten Eriksen, Alcoa
 • NTB
Publisert:

– Nødetatene er på stedet, og brannvesenet har startet innsatsen. Industrivernet på bedriften hadde allerede startet slukkingsarbeid, og melder at de har kontroll på situasjonen, opplyser Nordland politidistrikt.

Politiet ble varslet om brannen klokken 8.07, og det tok dermed svært kort tid før det var kontroll. Konsekvensene av at flytende aluminium har rent ut, er imidlertid ikke kjent.

E6 og jernbanen går like i nærheten, og det er også bebyggelse i nærområdet. Politiet har foreløpig ikke besluttet å sperre hovedveien, stanse togtrafikken eller foreta evakueringer.

– Brannvesenet bekrefter at de har kontroll på situasjonen. Det er ikke behov for evakuering eller større avsperringer. Politiet etterforsker saken, opplyser politiet.

Les mer: Alcoa får statsgaranti til nytt vindprosjekt

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. To tonn flytende aluminium rant ut av smelteovn hos Alcoa i Mosjøen

 2. Kraftig brann i næringsbygg i Gjøvik

 3. Brann i oljetanker ved Stureterminalen er slukket

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Brennende russisk tråler i Tromsø har kantret

 6. Betalt innhold

  Kraftig eksplosjon i ferge i Kvinnherad