Braathens vil ta over flere ruter etter NextJet-konkursen

FLYR I SVERIGE: Et ATR-fly tilhørende flyselskapet Bra som eies av investor og Braathens-arving Per G. Braathen

Foto: Pressebilde BRA

Flyselskapet til Per G. Braathen har kastet seg rundt for å begynne å fly på flere av rutene som er rammet av NextJet-konkursen i Sverige.

Publisert:

Rett etter at det 16. mai ble kjent at svenske NextJet er konkurs, noe som førte til at alle flyginger umiddelbart ble kansellert, kommer konkurrenten BRA inn for å ta over flere av rutene.

NextJet, som kan beskrives som «Sveriges Widerøe» ble startet i 2002 og fløy til 17 forskjellige destinasjoner før konkursen var et faktum denne uken.

Det første BRA gjør er å tilby alle passasjerer som skulle fly med det konkursrammede selskapet fra Göteborg, å booke om til BRA for 498 kroner.

– Flykonkursen er utrolig trist og noe vi dypt beklager. Vi vil samtidig strekke ut en hånd til alle strandede passasjerer den nærmeste tiden, sier Christian Clemens, administrerende direktør i BRA, i en uttalelse.

I tillegg melder BRA at de fra sin base på Bromma-flyplassen i Stockholm i løpet av et par uker vil starte å fly til Jönköping, samt at de også vil opprette en ny direkterute mellom Göteborg og Sundsvall.

Flyselskapet BRA (Braathens Regional Airlines) eies av investor og Braathens-arving Per G. Braathen, som også eier reisebyrået Ticket.

BRA har per i dag 13 forskjellige destinasjoner i Sverige og opererer en flåte med ATR-propellfly og AVR-regionaljetfly.

I forrige uke skrev E24 at Braathen også har planer om å starte bank. Under navnet BRA Bank vil Braathens investeringsselskap Braganza satse på forbrukslån og kredittkort, med utgangspunkt i flyselskapets lojalitetsprogram.

Les mer: Inspirert av Norwegian: Flyinvestor Per Braathen vil starte bank

Les også

Svensk flyselskap konkurs - norsk rute rammes

Vurderer flere ruter

Siden konkursen i Nextjet bare skjedde for to dager siden, og flere brikker fortsatt må falle på plass, skriver BRA at det fortsatt er usikkert hvilken flytype og hvor mange seter de vil sette inn på de to rutene.

– Vi har allerede vært i Sundsvall lenge og vi ser at vi har en stor andel kunder som bytter på Bromma for å reise videre til nettopp Göteborg. Derfor er denne ruten veldig interessant for oss, sier administrerende direktør i BRA, Christian Clemens, i en uttalelse.

Per G. Braathen er styreformann og eier i investeringsselskapet Braganza, som eier flyselskapet BRA (tidligere kjent som Malmö Aviation)

Foto: Braganza

– Jönköping-Bromma er en av de rutene vi regner med at vi kan fly med lønnsomhet. Vi har Sverige mest fornøyde kunder og vi tror at det kan gjøre at vi kan vokse sammen med markedet i Jönköping, sier Clemens.

Det er imidlertid flere flyplasser rundt i Sverige som nå står uten flyruter etter NextJet-konkursen, inkludert Kramfors og Höga Kusten flyplass i Ångermanland, ifølge Dagens Industri.

Ifølge avisen vil problemet bli løst når den nye anbudsperioden på ulønnsomme flyplasser starter i oktober, men BRA kan komme til å ta over flere av rutene før den tid:

– Når NextJet nå ikke flyr sine lengre ruter lenger, tenker vi at vi absolutt skal vurdere om det finnes mulighet for at vi kan gjøre det i stedet. Om det er tilfellet, håper vi å kunne presentere det så snart som mulig, sier pressetalsmann Jim Hofverberg i BRA til avisen.

Fløy også til Norge

NextJet opererte ruter innenriks i Sverige, samt ruter til Norge, Finland og Danmark.

På grunn av konkursen ble alle avganger etter klokken 13.00 onsdag kansellert, og det rammer blant annet også ruten mellom Tromsø via Luleå til finske Oulu.

NextJet har 330 ansatte 16 fly i flåten, og fløy til 17 forskjellige destinasjoner før konkursen.

Flyselskapet har slitt med økonomien over tid. I fjor høst fikk de inn 70 friske svenske millioner kroner i kassen gjennom en emisjon og flysalg, ifølge Dagens Industri. Dette var altså ikke nok til å sikre selskapet på lang sikt.

NextJet ble grunnlagt i 2002.

Les også

WTO gir grønt lys til USA-sanksjoner mot EU

Les også

Finnair utvider med hjelp fra Widerøe

Les også

Hyrer Scandic-topp for å lede EuroBonus-løft

Her kan du lese mer om