Rekordår for Maaemo

Restauranten har aldri før omsatt for så mye som i 2018.

Maaemo-sjef Espen Holmboe Bang
Publisert: Publisert:

Stjernerestauranten Maaemo økte omsetningen til 24,89 millioner kroner i fjor – en økning på rett over ti prosent fra 2017. Restauranten topper med deg også 2016 da omsetningen kom inn på 23,4 millioner kroner.

Også utgiftene økte for restauranten som står oppført med tre stjerner i Michelin-guiden, men driftsresultatet ble likevel mer enn doblet til 131.064 kroner.

Dette er fjerde år på rad at Maaemo går i pluss på driften, etter å ha gått i minus i perioden 2010 til og med 2014.

Resultat før skatt endte på 104.714 kroner, opp fra snaut 2.000 kroner i fjor, men lavere enn i 2016 da restaurantens resultat kom inn på litt under 400.000 kroner.

– Vi er fornøyde med resultatet. Det er der vi forventet at det skulle være, skriver kjøkkensjef Esben Holmboe Bang i en SMS til E24 fredag.

Anerkjent

I slutten av juni i år ble Maaemo kåret til verdens 55. beste restaurant, og er eneste norske representant på listen «World's 50 Best Restaurants». Dette var dog et fall på 20 plasser fra 2018.

– Det er jo fantastisk at folk har stemt på oss og liker hva vi gjør. Vi er jo bare en liten restaurant i Oslo og å bli nevnt som en av de beste restaurantene i verden er kjempestas, skrev Bang i en mail til Godt.no i forbindelse med kåringen.

Flytter neste år

Siden oppstarten i 2010 har Maaemo holdt til i Schweigaards gate, men flytter neste år til nye lokaler i Bjørvika.

– Å flytte Maaemo er veldig skummelt. Restauranten er hele mitt liv og tar all min tid. For meg er kreativitet å tørre å fornye seg, selv om det betyr store endringer, og da er flytting en naturlig beslutning, sa Espen Holmboe Bang til Godt i 2018.

Les også

Overskuddet halvert for Øyafestivalen

Samtidig har det blitt gjort kjent at Bang skal åpne en ny restaurant i den kinesiske byen Shenzhen senere i år. Med seg på laget har han sin medeier på Maaemo Bjørn Tore Furset og to andre kinesiske investorer, skrev bloggen Anders Husa foodie stories i januar.

Planen er at den nye restauranten ikke skal bli en ny versjon av Maaemo, men bygge på lokale mattradisjoner i Guangdon-provinsen sør i Kina, fortalte Bang til DN Smak den gang.

– Det å prøve krefter med et annet kjøkken har tiltalt meg lenge, og Østen har alltid fascinert meg. Kina var den matkulturen jeg visste minst om og som virket mest eksotisk for meg, så da var valget egentlig ganske enkelt, forklarte Holmboe Bang til DN.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om