DN: Norske styreledere tjener minst i Skandinavia

En ny undersøkelse gjort av Dagens Næringsliv viser store forskjeller i styrelederhonorarene i Skandinavia. Lavest betalt for jobben er norske styreledere.

TJENTE MEST: Mowi-styreleder Ole-Eirik Lerøy blir høyest honorert av styrelederne i Norge, og dro inn 1,1 millioner kroner i fjor.

Foto: Heiko Junge NTB scanpix
  • NTB
Publisert:,

Ifølge oversikten til DN ligger honorarene i Norge på mellom 400.000 kroner og 1,1 millioner kroner. I Sverige varierer det fra 1,5 til over 6 millioner, medregnet verdier utbetalt i aksjer, mens honorarene i Danmark strekker seg fra 1,5 til over 3 millioner.

Det høyeste honoraret i Norge er det styreleder Ole-Eirik Lerøy i Mowi som har, med 1,1 millioner kroner i fjor. Det er ifølge avisa bare en tredel av Mats Petterson i danske Genmab, som er på omtrent samme størrelse.

Les også

Næringslivstopp vil ha millionlønninger for styreledere

Høyest lønnet i Danmark er Helge Lund i Novo Nordisk med 3,5 millioner i fjor. I Sverige mottok Risto Siilasmaa i Nokia 4,3 millioner i styrelederhonorar, i tillegg til 1,7 millioner i aksjeutbetalinger.

Den siste tiden har det pågått en debatt om norske styrehonorarer. Det hevdes at nivået er for lavt sammenlignet med andre land og at det gjør stillingene mindre attraktive.

Les også

121 kommuner har tapt til sammen 10.000 arbeidsplasser siden 2015

Les også

– 45 jobber er borte etter misbruk av fagforeningsmakt

Her kan du lese mer om

  1. Arbeidsliv

Flere artikler

  1. Næringsministeren åpner for høyere styrehonorarer

  2. Første resultatfall for Starbucks i Norge og Sverige

  3. Åpnet 12 nye restauranter: Kraftig økte inntekter for Burger King

  4. Annonsørinnhold

  5. Norge var nettoimportør av strøm i fjor: Vindkraften setter nye rekorder

  6. Bilpleier på nett med kraftige voksesmerter – gikk i millionunderskudd