Frisørnettsider kokte mens Erna lanserte åpningsdato

Med en gang Erna Solberg kom med en mulig åpningsdato for frisørsalonger, opplevde nettsider for timebestilling enorm pågang. - Vi måtte stenge ned, sier daglig leder i ledigtime.no.

Timebestillingstjenestene Fixit og ledigtime.no fikk et ras av brukere som ønsket frisørtime da regjeringen la til rette for åpning av landets frisørsalonger.
Publisert:

På en pressekonferanse tirsdag i forrige uke oppdaterte statsminister Erna Solberg landet om endringer i tiltakene for å bremse coronasmitten.

Blant endringene var en åpningsdato for frisører. Om frisører og andre én-til-én-tjenester oppfyller krav om smitteverntiltak kan de åpne 27. april.

Beskjeden fra Solberg ga kunderas til landets frisørsalonger.

– Det var helt sprøtt. 15.000 var inne på sidene i løpet av kort tid. Vi har alarmer som går når trafikken stiger så fort, og da vi skjønte at det ville gi store problemer for salongene stengte vi ned timebestillingene, sier daglig leder Jan Idar Vikse i selskapet bak timebestillingstjenesten ledigtime.no.

Han sier pågangen fremdeles er stor, men at mange salonger venter med å åpne for bestillinger til smitteverntiltakene er klare.

– Vi har lagt opp til at hver salong kan åpne timebestillingen sin selv når de har fått lagt opp rutiner på hvordan de skal håndtere restriksjoner myndighetene kommer med, sier Vikse.

– Da datoen ble kjent eksploderte det

Konkurrenten Fixit merket den samme pågangen.

– I samme sekund som Erna var ferdig med å snakke om skolene og gikk over til næringslivet, da datoen for å åpne salongene ble kjent, eksploderte det, sier administrerende direktør Tom-Arne Furnes i Fixit til Bergens Tidende.

– Hvert minutt fra nyheten ble kjent, kom det 8.000 brukere inn i Fixit-systemet, sier Furnes til BT.

Les også

Omsetningen i bransjen falt 75 prosent: – Var som å slå av en bryter

Les også

Får ikke grønt lys helt enda: Sats legger opp til å åpne «raskt etter 27. april»

Stengt i en måned

For en måned siden ble alle landets frisører pålagt å stenge ned av smittehensyn.

Før påskehelgen trodde imidlertid bransjeorganisasjonene at det ville ta tid før frisørbransjen var tilbake i full kapasitet.

– Det er nok mange langhårede hoder der ute. Jeg ser et bare jeg ser i speilet. Mange vil klippe seg når salongene åpner igjen, men salongene kan ikke ha full kapasitet for å kunne opprettholde smittevernet, sier Vikse i ledigtime.no.

Hovedansvaret for å utarbeide en smittevernstandard ligger hos Folkehelseinstituttet. I tillegg skal bransjeorganisasjonene involveres for å utarbeide retningslinjer.

– Det viktigste blir at vi unngår at frisørsalongene starter opp, og så blir en smittesentral. Det krever en god plan som sikrer at dette ikke skjer, sa Anne Mari Halsan, direktør i Norske Frisør- og Velværebedrifter før påske.

Les også:

Les også

Dette er planen for frisørene: – Ikke tilbake til normalen

Les også

Frisørsalong trosset smittevernloven – fikk forelegg på 15.000 kroner

Les også

Virke og NHO fornøyde med gradvis åpning: – Fornuftig

Publisert:

Her kan du lese mer om