Vipps inngår partnerskap med Visma

En av Norges største fakturautstedere tror Vipps kan være løsningen for å gjøre fakturering digitalt.

FAKTURA-AVTALE: Vipps sine avtaler blir fremdeles signert på papir, selv om det meste andre nå går digitalt. Fra venstre: Vipps-sjef Rune Garborg og Visma-direktør Eilert G. Hanoar.

Foto: Vipps
Publisert:

Vipps er i vinden som aldri før etter at Mobile Pay i Norge la ned, og nysignerte avtaler med blant annet BankAxept og BankID som ble kjent i forrige uke.

Nå har betalingsløsningen for alvor angrepet markedet for fakturabetaling, og har signert en avtale med Visma som sender ut 40 millioner fakturaer til norske privatpersoner hvert år.

De som benytter Vismas økonomisystemer vil fremover kunne velge at en faktura for privatpersoner kan betales i Vipps-appen.

– Vi gleder oss til å kunne tilby kundene våre muligheten til å bruke Vipps Faktura slik at de kan ta betalt på en enklere og smartere måte, sier Visma-direktør Eilert G. Hanoa.

Faktura-jafs

I Norge sendes det fortsatt ut 400 millioner fakturaer til privatpersoner hvert år, hvor 165 millioner er papir og pdf-fakturaer, og det er dette markedet Vipps nå jakter på.

– Neste år er målet å erstatte 15 millioner papir og pdf-fakturaer med Vipps Faktura, og det tror vi vil skje fordi brukerne ønsker slike løsninger, sier Vipps-sjef Rune Garborg til E24.

Frem til nå har 1,3 millioner «vippsere» takket ja til å motta faktura i appen, og disse vil automatisk få fakturaer fra Visma opp i appen.

I begynnelsen vil kundene både få fakturaer på papir og digitalt, men brukerne kan velge å slutte å motta papirfakturaer.

– Hvor verdifull er en slik kontrakt i kroner og øre?

– Vi tjener penger på faktura, men denne avtalen med Visma handler mer om å vise at Vipps er den enkleste måten å håndtere dette på, sier Garborg.

Les også

Rune Bjerke antyder Vipps-satsing i utlandet

Snakker med flere

Av de virkelig store fakturautstedere i Norge har man også Evry og Compello.

Garborg sier at de er i kontakt med flere andre store aktører i markedet.

– Dette markedet skriker etter forenkling, vi synes det er utrolig at 165 millioner fakturaer fremdeles kommer på papir, sier Vipps-sjefen.

Sammenlignet med betalingsløsninger, sier Garborg at Faktura-satsingen er særdeles viktig.

Visma er et av Norges virkelige IT-eventyr og hadde en omsetning på 7,85 milliarder kroner i år og 6.600 ansatte.

Årsaken til at selskapet nå velger å ta i bruk Vipps, og ikke utvikler en egen tjeneste for digital fakturabetaling er at man ser at en stor gruppe kunder er samlet på ett sted.

– Visma ønsker å ligge i forkant av forbrukertrendene, og forenkling av betaling er et område der både fakturautstederne og forbrukerne stiller store krav til oss, sier Hanoa i Visma.

Les også

Norske nettbutikker ruster seg til Amazon-kamp

Les også

Nordea-topp etter kutt: – Bankjobbene kommer ikke tilbake

Les også

Norges største datasenter kan bli kryptogruve: – Det er svært gunstige kunder

Her kan du lese mer om