Se oversikten: Rikingene som har forlatt riket

Publisert:

E24 har kartlagt hvor mange rike nordmenn som har utvandret fra Norge, eller innvandret til landet, de siste 12 årene.

I tillegg har vi løpende fulgt med på det økende antallet rikinger som flyttet ut av Norge nå i høst. Flyttelassene og formuene deres har særlig gått til Sveits.

Den enkeltes beveggrunn for å flytte er ikke alltid lett å få tak i. Men det grunn til å tro at økt formues- og utbytteskatt, samt frykt for både noe som henholdsvis kalles exit-skatt og skatt på privat forbruk gjennom selskaper har hatt mye å si.

Høsten 2022s store trend blant de rike i Norge begynte for alvor da Kjell Inge Røkke 12. september kunngjorde at byen Lugano helt sør i Sveits var hans nye hjemsted.

Siden har den ene rikingen rikere enn den andre fulgt etter ned til alpene.

E24s kartlegging av de som har flyttet tar for seg alle med ligningsformue på 100 millioner kroner siste år før utflytting.

Det er gjort noen unntak: Søsknene Kristoffer og Viktoria Reitan er med fordi deres far Magnus Reitan i fjor høst varslet at han ville overføre nesten hele sin formue til barna. Han sto i 2020 med en ligningsformue på 4,6 milliarder kroner.

I januar varslet også Bjørn Rune Gjelsten at han hadde overført 80 prosent av investeringsselskapet Gjelsten Holding til datteren Ingrid. Han sto med en ligningsformue på 2,2 milliarder i 2021.

Her finner du en samleside over mange av artiklene E24 har skrevet om den stadig voksende kolonien med rike nordmenn i Sveits.

Publisert:
Gå til e24.no