Langemyhr innrømmer feil

Byggmester Harald Langemyhr AS innrømmer feil, men mener mediebildet av firmaet er svært unyansert.

Publisert: Publisert:

Byggmester Harald Langemyhr AS har den siste tiden blitt utsatt for mye kritikk etter at det er avdekket kritiske forhold knyttet til behandlingen av innleide polske arbeidere.

Les også: Betalte 7500 for 10 kvm

"Det har kommet en rekke påstander som vi har måttet undersøke, noe vi har gjort i de siste dagene sammen med våre advokater. I sum er vår konklusjon at vi har funnet forhold vi ikke er fornøyd med, og som vil bli rettet opp, men at bildet som er skapt i media er svært unyansert," heter det i en pressemelding som selskapet sendte ut fredag ettermiddag.

Under tariff

Byggmesteren innrømmer at arbeiderne i realiteten ikke har fått feriepenger. Arbeiderne har fått en timelønn på 121,85 kroner som inkluderer feriepenger. Tariffkravet er 120,50 kroner, pluss feriepenger.

"Derfor har lønnen i praksis ligget ca. 10% under tariff. Dette har ikke vært vår intensjon, og vi vil justere lønnen slik at den blir forskriftsmessig," heter det i pressemeldingen fra selskapet.

Les også: Ny aksjon mot Langemyhr

Byggmesteren hevder nå også at det ikke er riktig at arbeidere er trukket i lønn for boliger de ikke har disponert, men tar nå kontakt med sine arbeidere for å dobbeltsjekke at det faktisk ikke har skjedd.

"Hvis dette har skjedd, vil vi umiddelbart tilbakebetale leien," heter det i pressemeldingen.

Dårlige boforhold

Byggmester Harald Langemyhr innrømmer også å ha innlosjert arbeidere i et hus som er regulert til næringsformål og derfor ikke kan brukes som bolig. Samtidig innrømmer de at boligene har hatt for dårlig kvalitet.

"Vi flyttet våre folk ut fra huset dagen etter. Når det gjelder kvaliteten på boligene på Vallø, har befaringer vist at de ikke holder den kvalitet vi ønsker, selv om de ble godkjent av tilsynet. Vi vil derfor innlosjere de polske arbeidstakerne i tilfredsstillende boliger i Oslo når de kommer tilbake," heter det i pressemeldingen.

Videre avviser byggmesterfirmaet at de har tvunget arbeidere til å reise hjem, at de har makulert timelister eller presset eller bestukket medarbeidere for å få dem til å lyve eller holde tett om viktige forhold.

Flere nyheter på E24.

Publisert: