Møllers Tran tviler på anke

Mølles Tran vant ikke frem med sitt krav om stans i markedsføringen av Røkkes nye krillkapsler. Selskapet tviler på at de tar saken videre.

Urdahl Olav
  • Øyvind Henriksen
Publisert:

Byfogden i Oslo avviste fredag ettermiddag kravet fra Axellus om at markedsføringen av Superba Krill skulle stanses. Axellus er selskapet som produserer Møllers Tran. Selskapet mener at det er for lite omega-3 i Røkkes krillkapsler til å markedsføre det som et omega-3-produkt.

Les også: - Dette burde Møllers Tran holde seg for god til, sier Røkke

Etter tapet hos byfogden velger ledelsen i Axellus å fokusere på hva de vant utenfor rettssalen.

- Vi følger jo at vi vant i forkant. Aker Biomarine endret sitt budskap mitt i kampanjen, og det er en stor seier for oss som ønsker en mer ryddig kommunikasjon til forbrukerne, sier informasjonssjef i Axellus, Kristina Johansen til E24.

Hun sier Axellus nå vil jobbe for å få innført en kvalitetsordning som gir forbrukerne info om omega-3-innhold i produktene.

Tviler på anke

Ifølge Johansen er det slettes ikke sikkert at selskapet vil anke kjennelsen fra byfogden.

- Vi får se hva vi gjør. En anke vil eventuelt ta veldig lang tid, og da er kanskje kampanjen fra Aker over. Det som er viktigst for oss, er å få en debatt om hvor mye omega-3 man bør få i seg, sier Johansen.

I forkant av rettsaken gjorde Aker Biomarine flere endringer i sin markedsføring. Den største endringen ble gjort i den såkalte omega-3-garantien til Superba. Da produktet ble lansert lovte Aker Biomarine sine kunder dobbel pris tilbake hvis kundens omega-3-verdier ikke økte med minimum 20 prosent i løpet av 8 uker (se faktabokos).

Senere ble garantien forenkelet og alle referanser til omega-3-verdier er fjernet. Den nye garantien sier at hvis kunden ikke er fornøyd med produktet får kunden pengene tilbake.

Klippet i Northug

Som en del av markedsføringen av Superba har Aker inngått en avtale med skilandslaget. I en reklamefilm som ble lagt ut på hjemmesiden til Superba stilte blant annet Petter Northug opp og fortalte at "For meg er kun det beste godt nok. Derfor tar jeg Superba Krill."

I forkant av rettsaken redigerte Aker filmen slik at skiesset ikke lenger hevdet at Superba Krill er best. I den nye versjonen av reklamen sier Northug "Når jeg går, går jeg for gull. Derfor tar jeg Superba Krill".

Droppet krill-påstand

I den samme reklamefilmen hevdet først Aker Biomarines forskningsdirektør Sogne Vik at "studier viser at omega-3 fra krill virker bedre enn omega-3 fra fisk". I den nye versjonen av reklamefilmen ble hele denne påstanden fjernet.

Les flere nyheter på E24.no

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Røkke-seier i bitter krillkrig

  2. Mener Møller bløffer om omega-3

  3. Sammenligner Røkkes krillkapsler med dyrefôr

  4. Annonsørinnhold

  5. Hagen går til krillkrig mot Røkke

  6. Kinesisk gjennomslag for Røkke-krill