Norwegian planlegger flyvninger til Rio fra 2019

Flyselskapet Norwegian planlegger å starte opp en flyrute med Boeing 787 mellom flyplassene London Gatwick og Rio de Janeiro Galeao neste år.

TIL BRASIL: Norwegian-sjef Bjørn Kjos under en innvielse om Norwegians tilstedeværelse i Argentina på flyplassen i Buenos Aires. Nå står Brasil for tur.

Foto: Heiko Junge NTB scanpix
  • NTB
  • E24
Publisert:

Det melder nettstedet FlightGlobal, som torsdag fikk planene bekreftet av konsernsjef Bjørn Kjos.

Det var kjent fra før at lavprisselskapet så på muligheten for å styrke tilbudet sitt i Brasil. I august bekreftet selskapet Brasil-planene overfor E24, og at Rio var en mulig destinasjon.

Den nye ruten mellom London og Rio vil konkurrere med British Airways' eksisterende rutefly mellom London Heathrow og Rio.

Norwegian kom inn på det søramerikanske markedet tidligere i år, med avganger mellom London Gatwick og argentinske Buenos Aires, også der med flytypen Boeing 787, fra februar.

Argentina-offensiv

Fra 16. oktober starter selskapet opp med innenriksflyginger i Argentina.

Norwegian har startet billettsalget i det kriserammede landet Argentina, med returbilletter så lave som rundt 150 kroner, ifølge Bloomberg.

Les også

Norwegian klar for første Argentina-avgang 16. oktober

Ifølge Kjos ser selskapet store muligheter for videre vekst knyttet til Sør-Amerika. Mot slutten av 2019 kommer det nye Airbus A321LR-fly som skal betjene internasjonale ruter på det søramerikanske kontinentet, og disse skal etter planen ha base i Argentina, sier Kjos.

Selskapet ser også på muligheten for å langdistanseflyginger til Sør-Europa, for eksempel til Madrid og Barcelona. Norwegian-sjefen påpeker at det er svært mange reisende på disse strekningene.

– Det er ekstremt dyrt å fly på noen av disse rutene. De fortjener å betale lavere priser, sier Kjos.

Les også

Argentina kutter minsteprisen på flyreiser – godt nytt for Norwegian

Flere byer på listen

Aerolineas Argentinas, Air Europa og Iberia tilbyr i dag avganger fra Madrid til Buenos Aires, mens Iberia er alene om å fly på strekningene fra Madrid til Rio de Janeiro og Barcelona til Buenos Aires.

Norwegian legger for øvrig til Hamilton og Montreal i Canada og Tampa i Florida på nettverkslista si denne høsten.

Les også

Full gass i august

Les også

Priskrig tar knekken på flyselskapene i India

Les også

Norwegian får grønt lys i Argentina

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Norwegian
  2. Luftfart

Flere artikler