Apple slår tilbake mot Spotify

Apple slår tilbake etter Spotifys klage til EU-kommisjonen: – De ville ikke vært den virksomheten de er i dag uten App Store.

People use their phones outside an Apple store in Beijing, China January 7, 2019. REUTERS/Thomas Peter
  • Martin Hagh Høgseth
  • Anders Nybakken Kvale
Publisert:

Teknologigiganten Apple slår hardt tilbake mot Spotify etter at strømmetjenesten sendte en klage til EU-kommisjonen tidligere denne uken.

– Spotify ville ikke vært det selskapet de er i dag uten App Stores økosystem, skriver Apple i en pressemelding.

– Nå forsøker de å utnytte sin størrelse for å unngå å bidra til å opprettholde det økosystemet for neste generasjons app-entreprenører.

Spotify-sjef Daniel Ek skrev i en bloggpost tidligere denne uken at Apple gir seg selv «urettferdige fordeler hver gang de får muligheten». Ek mente videre at Apple favoriserer Apple Music foran konkurrentene.

– Under retorikken forsøker Spotify å tjene penger på andres arbeid. Og det er ikke bare App Store de prøver hente penger fra – det er også artister, musikere og låtskrivere, skriver Apple, som henviser til bråket som har vært rundt Spotifys utbetalinger til artister.

Ek om Apple: «Både spiller og dommer»

Spotify-sjef Daniel Ek mener Apple opptrer som både «en spiller og en dommer», og på denne måten bevisst gjør det vanskeligere for andre app-utviklere.

– Apple er både eier av iOS-plattformen og App Store – i tillegg til å være en konkurrent til tjenester som Spotify. I teorien går dette greit, men i Apples tilfelle fortsetter de å gi seg selv urettferdige fordeler hver gang de får muligheten.

Ek trakk frem at Apple krever at Spotify og andre digitale tjenester betaler 30 prosent avgift på kjøp gjort gjennom Apples betalingssystem, inkludert oppgradering fra deres gratis- til premium-tjeneste.

– Som Spotify trekker frem er avgiften 30 prosent for det første året av et årlig abonnement, men de tar ikke med at den faller 15 prosent i årene etter, skriver Apple.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Spotify klager inn Apple til EU

  2. Apple avviser EU-anklage om at de hindrer konkurranse

  3. Derfor tar de Apple til retten

  4. Apple advarer mot smell for pengemaskin

  5. Svensk artist kjøpte falske avspillinger på Spotify