Varner kjøper seg opp i luksusbutikken Yme

Varner-gruppen som har slått seg opp på billig mote, tar et jafs av den eksklusive butikken Yme Universe.

GATEMOTE: Yme Universe har slått seg opp på eksklusiv gatemote, og er spesielt kjent for utvalget av sneakers. Nå får de Varner på eiersiden.
Publisert:

Det er ifølge Dagens Næringsliv konsernets investeringsselskap Varner Invest som kjøper 49 prosent av Yme-butikken som er lokalisert på Karl Johan i Oslo.

Varner-gruppen som er kjent for kjeder som Cubus, Dressmann, Carlings og BikBok er eid av brødrene, Petter, Marius og Joakim Varner.

Det er ikke kjent av Varner-brødrene betalte for aksjene i Yme.

Yme Universe har slått seg opp på eksklusiv gatemote, med et stort utvalg av sneakers.

I fjor endte omsetningen på 63 millioner kroner, og grunderne har lenge sett etter en industriell partner som kan bidra med kompetanse og kapital, skriver Dagens Næringsliv.

Les også

Varner-imperiet krympet omsetningen med hundrevis av millioner i 2018

Hatt suksess med dyrere merker

Mandag ble det kjent at Varner-gruppen så en total omsetningsnedgang på 325 millioner kroner (utenom Nike Brand Store), som gir et fall på 5,4 prosent for motegiganten i 2018.

Omsetningsfallet for hele den norske klesbransjen var på 2,9 prosent, ifølge Virke.

Det er hovedsakelig Varners billigmote som faller i omsetning, og kjeder som Volt og Levi's Store økte salget og antall butikker i 2018, og fikk dermed mot strømmen i markedet.

Volt økte salget med 3,9 prosent til 317 millioner kroner, og Levi's Store sin omsetning gikk opp 8,6 prosent fra 2017 til i fjor, og endte på 101 millioner kroner.

Med oppkjøpet i Yme, styrker Varner-gruppen ytterligere sin satsing på dyrere merker.

Publisert: