Trine Skei Grande: – Oljeministeren lurer folk

Venstre-leder Trine Skei Grande mener Tord Lien (Frp) fører folk bak lyset når han hevder at olje- og gassnæringen ikke vil bli svekket av klimaavtalen fra Paris.

BLIR LURT: Trine Skei Grande mener folk blir lurt av Tord Lien.
 • NTB
Publisert:

– Samtidig som Lien sier at petroleumsnæringen ikke vil bli svekket i kjølvannet av Paris-avtalen, deler Statoil ut sluttpakker. Lien lurer folk, og han lurer næringslivet, sier Grande til Dagbladet.

Venstre-lederen holder fast på sitt mantra, «Det grønne skiftet», og sier staten burde sikre et nytt næringsliv med arbeidsplasser som varer, fremfor å hjelpe Statoil med å sikre oljearbeidsplasser. Dette mener hun Lien motarbeider når han lover gull og grønne skoger for den norske olje- og gassbransjen i fremtiden.

Miljøstiftelsen Bellona uttalte i forbindelse med Paris-toppmøtet at den nye klimaavtalen vil bety kroken på døren for norsk olje og gass i 2035. Lien har derimot hevdet at avtalen ikke gir grunn til å stanse norsk olje- og gassproduksjon.

– Jeg mener det er plass til både olje og gass om 20 år i et lavutslipps-energisystem. Ikke like mye olje, men mer gass enn tilfellet er i dag, sa Lien til NTB tidligere i måneden.

Les også

Venstre-leder: – Glem Lofoten

Les også

NHO advarer mot avgift på lakse- og ørretnæringen

Les også

Venstre vil straffe bedrifter som bryter menneskerettigheter

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Trine Skei Grande
 2. Tord Lien
 3. Venstre (V)
 4. Klima

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  – Oljeministeren lurer folk

 2. KrF og Venstre krever konsesjonsrunde trukket tilbake

 3. Betalt innhold

  Venstre-leder: – Glem Lofoten

 4. Venstre-leder: – Glem Lofoten

 5. Betalt innhold

  Norsk gass i lys av Paris