Vannverkssjefens jaktfarm i Sør-Afrika er solgt

Den korrupsjonsdømte vannverkssjefen Ivar T. Henriksens jaktfarm i Sør-Afrika er solgt for 30 millioner kroner.

Tidligere vannverkssjef Ivar T. Henriksen var avbildet under rettens befaring på Romerike Vannverk i 2007.
Publisert:

Det er to år siden den enorme jaktfarmen Woodlands ble lagt ut for salg, men tirsdag kunne daglig leder i Nedre Romerike Vannverk AS, Dag Jørgensen, endelig fullføre salget i Sør-Afrika, skriver Romerikes Blad.

Da farmen ble lagt ut for salg, var det tidligere vann- og renseanleggsjef på Nedre Romerike, Ivar T. Henriksen, som stod som eier gjennom sitt selskap Unitrade 201 i Sør-Afrika.

I realiteten tilhørte farmen 120.000 vannverkabonnenter i romerikskommunene Skedsmo, Lørenskog, Rælingen, Nittedal, Fet og Sørum.

Henriksen er kjent skyldig i flere tilfeller av grov økonomisk utroskap, og ble i mai 2010 dømt til sju og et halvt års fengsel. Den drøyt 80.000 mål store eiendommen ble kjøpt i all hemmelighet, og blir sett på som selve symbolet på den tidligere vannverksjefens illojalitet.

Les også: Vannverkssjefen kjent skyldig nok en gang

Farmen er solgt for den opprinnelige prisantydningen på 50 millioner rand, men i løpet av de to årene det tok å finne en kjøper, har valutakursen utviklet seg i negativ retning for de norske selgerne.

Selv om de nå får 30 millioner norske kroner for farmen, så er det omtrent 10 millioner mindre enn de hadde fått om farmen ble solgt til prisantydning i 2010.

– Det har tatt tid, men markedet har vært vanskelig. Dette er den dyreste jaktfarmen som er solgt i dette området på mange år. Det er ikke uvanlig at det tar et par år selge en eiendom av denne typen her nede, sier daglig leder i Nedre Romerike Vannverk AS, Dag Jørgensen til Romerikes Blad.

– Når alle skatter og salgskostnader er betalt vil vi nå sitte igjen med et sted mellom 20 og 23 millioner kroner, sier han.

Farmen er nå tilbake på nesten lokale hender. Kjøperen er en sørafrikaner bosatt i Australia. Ifølge Jørgensen er han vokst opp ikke langt fra farmen, og skal kjenne området godt.

Det var Aftenposten som først omtalte Henriksens farmhandel. For tilsammen ni millioner kroner kjøpte han opp ni tidligere sauefarmen, gjerdet området inn med høye gjerder, døpte farmen om til «Woodlands» og slapp ut bukker, antiloper, bøfler og sjiraffer - et jaktparadis for rike utlendinger.

Samme dag som den første artikkelen om «Woodlands» sto på trykk, ble far og sønn Henriksen pågrepet av Økokrim.

Les også: «Nobody in Norway should know about this»

Publisert: