SJEFEN I PÅVIST PYRAMIDESPILL: Leder av pyramide flyttet til nytt «pyramidelignende» konsept

To dager etter Lotteritilsynet konkluderte med at WMI er en pyramide, solgte adm. dir. Johan Kloster inn nytt «pyramidelignende» konsept.

  • Sverre Rørvik Nilsen
Publisert:

Tirsdag denne uken konkluderte Lotteritilsynet med at Wealth Masters International (WMI), et selskap med over 1000 nåværende og tidligere kunder i Norge, er et pyramidespill.

WMI Skandinavia AS, selskapet som har vært i dialog med tilsynet, er ledet av Johan Kloster.

To dager etter tilsynet ga sin endelige pyramide-vurdering, avholdt Kloster et nytt vervemøte - for et helt nytt prosjekt - som ifølge tilsynet har en klar pyramidelignende struktur.

E24 var passiv deltager på seminaret. Se hele seminaret på videoen over.

Gratisting for penger

Det nye prosjektet heter That free thing (TFT) og baserer seg på å tilby medlemmene kuponger på gratisprodukter.

- Denne virksomheten har svært pyramidelignende trekk. Dette er et litt annet konsept enn WMI, hvor målet nå er tusenvis av kunder, sier seniorrådgiver Rune Timberlid i Lotteritilsynet etter E24 viste han video fra møtet.

Kloster er ikke enig i at TFT minner om en ulovlig pyramide.

- Her må folk skille mellom pyramidelignende trekk og ulovlig pyramidelignende trekk. Et ulovlig pyramidespill har ingen substans - gjerne med luft-aksjer. Det er produktløst, sier han til E24.

Tilsynet kan ikke konkludere hvorvidt TFT faktisk er en pyramide, men de advarer likevel nordmenn mot å bruke tid og penger på systemet.

- Vi vil advare folk mot å sette penger i dette her, selv om det er få penger det er snakk om, sier Timberlid til E24 og legger til:

- Det er viktig at folk forstår at det er ulovlig å delta i en pyramide.

(Saken fortsetter under bildet)

WMI-TOPP: Kloster (nummer to fra høyre) står oppført som adm. dir. i WMI Skandinavia AS.

WMInow, Thatfreething og Dutjenerpenger.info/

To dager senere

Tirsdag omtalte E24 WMIs pyramidestempel, hvor Johan Kloster uttalte seg på vegne av organisasjonen.

- Det er mulig å påklage dette, og det er fremdeles ikke slik at vi kommer til å gi oss, men de ter klart at vi må diskutere hva vi skal gjøre fremover, sa han da.

Kun to dager senere, før den originale saken om WMI er forsvunnet fra forsiden til E24, er altså Kloster tilbake på banen, med et helt nytt konsept.

Dette reagerer tilsynet på.

- Vi i Lotteritilsynet synes det er påfallende at Johan Kloster fronter et slikt konsept 2 dager etter WMI blir konstatert å være en ulovlig pyramide, sier Timberlid og legger til:

- Vi kommer til å følge denne saken. Det er helt klart.

Dette er That free thing

Hvert medlem må betale 25 dollar for å bli medlem i TFT og 10 dollar per måned som avgift. Dette gir tilgang til det som blir annonsert til å være ekstreme tilbud og gratisprodukter.

I realiteten er det ingen produkter som er direkte tilgjengelig for noen utenfor USA, ettersom det er færre enn 1000 medlemmer i Norge.

- Hvorfor gjør du dette bare to dager etter meldingen om WMI?

- Vi driver med nettverksbygging. Vi låser oss ikke fast i ett konsept, men vi ser muligheter for å jobbe med andre ting og gode produkter. Vi kan sammenligne That free thing med Groupon, sier Kloster til E24.

De tre gratisproduktene Kloster omtalte i sin presentasjon er;

  • En sjampoflaske verdt 8 dollar
  • 1 år gratis inngang til Seaworld (kun for lærere i Florida)
  • 20 dollar for bruk på eBay

Kloster opplyser til E24 at han ikke har kjøpt noen av produktene ennå, ettersom de fortsatt hovedsaklig er rettet mot det amerikanske markedet.

- Jeg har foreløpig ikke fordypet meg i alle produktene, men det kommer jeg til å gjøre. Jeg kommer nok til å kjøpe mange produkter her inne, i og med at det er gratis, når de blir lansert i Europa og Norge, sier Kloster.

Henterinn WMI-medlemmer

Ifølge statistikk ført av TFT selv, er det i overkant av 360 nordmenn som deltar i konseptet. På møtet som ble avholdt torsdag kveld, var det 50 mulige nye deltagere.

Etter det E24 kjenner til, har mange mottatt invitasjoner til TFT-seminarer via nettverket selgere av WMI har opprettet.

Selskapet hadde per torsdag kveld denne uken 13.145 medlemmer i USA, 989 medlemmer i Storbritannia, 661 medlemmer i Canada, 453 medlemmer i Australia, 369 medlemmer i Norge, 255 medlemmer i Malaysia og 119 medlemmer i Tyskland.

Etter å ha gått gjennom medlemslisten dukker et ti-talls navn opp som tidligere var aktive i WMI-nettverket.

- Det vi har sett de siste årene, er at det dukker opp en del døgnfluer. Det kan virke som disse her er litt mer enn døgnfluer, men det kan tyde på at de vil forsvinne før myndighetene kommer på banen, sier Timberlid.

Flere nyheter hos E24

Publisert:

Flere artikler

  1. Medlem solgte bilen, investerte i pyramide

  2. - Dette ligner på en pyramide

  3. Lotteritilsynets konklusjon i World Ventures-gransking: Tusener av nordmenn med i ulovlig pyramide

  4. Har avgjort om reiseselskap er pyramide eller ikke

  5. Staten frifunnet i pyramide-søksmål