Bjarne Skeies oljeselskap får forelegg på 85 millioner

Oljeselskapet EPH er ilagt et forelegg på 85 millioner kroner for påstått skattesvindel. Samtidig er det tatt ut tiltale mot tidligere toppsjefer i selskapet.

TAR UT TILTALE: Førstestatsadvokat Marianne Bender i Økokrim har tatt ut tiltale mot oljetopper i det Bjarne Skeie-kontrollerte oljeselskapet EPH.

Thomas Winje Øijord NTB scanpix
Publisert:,

Det melder DN.

Økokrim skal torsdag ettermiddag ha informert tidligere toppsjef Christian Selmer i det Bjarne Skeie-kontrollerte selskapet EPH om at han er tiltalt for grov skatteunndragelse, melder avisen.

Ifølge DN skal han ifølge tiltalen ha medvirket til skatteunndragelse på nær 300 millioner kroner.

E24 har vært i kontakt med Økokrim, som ikke ønsker å kommentere saken på nåværende tidspunkt, ifølge kommunikasjonsrådgiver Mads Kleppe.

EPH, som tidligere het Skeie Energy, er kontrollert av Bjarne Skeie. Selskapet er ilagt et forelegg på 85 millioner kroner av Økokrim.

Christian Selmer stiller seg uforstående til tiltalen.

– Jeg mener at det ikke er grunnlag for tiltalen, og er meget overrasket over Økokrim sin beslutning, sier Christian Selmer til DN.

Bakgrunn: Staten krever Bjarne Skeie for 326 millioner kroner

Tidligere finansdirektør Arne Helland skal også være siktet i saken. Finansdirektørens advokat, Bjørn Stordrange, opplyser at han ikke ønsker å kommentere saken til avisen.

– Saken mot Bjarne Skeie er henlagt. EPH har fått et forelegg på 85 millioner kroner, sier advokat Tom B. Knudsen, styreleder i EPH til DN.

Tiltalen er undertegnet av førstestatsadvokat Marianne Bender i Økokrim.

Her kan du lese mer om