E24-podden

E24-podden: NorSea – Kongen på kaien

Oljen handler om så mye mer enn plattformer der ute i havet. Den handler også om anlegg og arbeidsplasser på land. Får vi bruk for det i fremtiden, spør vi i denne utgangen av E24-podden.

Konsernsjef i NorSea Group, John Egil Stangeland i studio.

Sunniva Glessing / E24
  • Marius Lorentzen
Publisert: Publisert:

Kysten rundt ligger det baser og kaianlegg, spredt som perler på en snor, som får både skipsfarten og oljenæringen til å fungere.

Denne infrastrukturen og logistikken de leverer er på mange måter det som holder hjulene i gang der ute i havet.

Noen ser sjelden så mye til denne viktige delen av maskineriet som er norsk økonomi, mens andre har det som nabo eller har sitt arbeidssted der.

Men når oljevirksomheten etter hvert skal dabbe av utover 2030–40 og 50-tallet–hva skjer da?

Er det liv laga å ha alle disse anleggene i drift–klarer man å finne på nye ting å bruke dem på og klarer man å sikre at de forblir store arbeidsplasser langs kysten også i fremtiden?

I denne episoden av E24-podden får vi besøk av John E. Stangeland, konsernsjef i NorSea Group. Selskapet hans eier og kontrollerer enorme kaianlegg og baser, i både Norge og utlandet.

Han forteller om hvordan selskapet nå posisjonerer seg for å betjene nye næringer i tillegg til oljen, men også bli et energiselskap.

Produsenter for sendingen er Sunniva Glessing og Christian Konglund. Programleder er Marius Lorentzen

Les også:

Les også

Offshore-baseselskap søker om havvindutbygginger

Les også

Enorm interesse for norske havvindutbygginger

Les også

Disse selskapene rigger seg for norsk havvind-boom

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. E24-podden
  2. NorSea
  3. Oljeindustrien
  4. Podkast
  5. Podcast

Flere artikler

  1. Betalt innhold

    Derfor stupte Kahoot-aksjen

  2. E24-podden: Morna Schram – Karlsen Ready for takeoff

  3. E24-podden: Nå er Flyr-sjefen klar til å ta av

  4. E24-podden: Blir norsk sokkel en melkeku eller industrimotor?

  5. E24-podden: Forsvinner ledigheten eller er den seig som sirup?