Eksperter tror på tosifret prisvekst på boligmarkedet i Oslo

Godt hjulpet av rekordlav styringsrente på 0 prosent har 2020 vært det sterkeste boligåret siden 2016. Flere i boligbransjen tror på enda sterkere vekst i 2021.

Investor og administrerende direktør i Storm Capital, Morten E. Astrup, tror på et nytt år med tosifret boligprisvekst i Oslo. Man ikke skal undervurdere at mange boliger nå har langt høyere standard etter et år med massiv oppussing, sier han til Finansavisen.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Den endelige fasiten foreligger ikke før Eiendom Norge kan oppsummere boligåret 6. januar 2021, men fra november 2019 til november 2020 er boligprisene opp 10,4 prosent i Oslo og 7,8 prosent i landet, skriver Finansavisen.

Baard Schumann er konsernsjef i eiendomsselskapet Nordr. Han tror på høy prisvekst i hovedstaden i 2021.

– Jeg tror dessverre vi kommer til å se 14 prosents økning i Oslo neste år, fordi ingen politiske partier i Oslo egentlig ønsker å bidra til mer boligbygging. Dette har jeg varslet de siste tre til fire årene, sier Schumann til avisen.

– Jeg tror det blir 11 prosents vekst. Oslo vil bli enda mer berørt av lavere tilbud enn i landet for øvrig, spesielt på grunn av for lite nybygg som kommer ut i 2021. I tillegg ser vi at sentraliseringen fortsetter, sier administrerende direktør i Privatmegleren Grethe Meier.

Også administrerende direktør i DNB Eiendom Terje Buraas tror på vekst det neste året.

–Vi tror prisveksten i Oslo vil ligge på 10 prosent. De største drivere er lite utbud, lav rente og hovedstadseffekten, sier han.

Les også:

Les også

Boligprisene har steget 66 prosent – men flere unge kjøper alene

Les også

Oslo-markedet uroer: Riften om boliger langt over snittet

Les også

Meglertall tyder på mer boligprisvekst: – Enda mer engstelig for 2021

Publisert:
Gå til e24.no