Harryhandel, trøblete hjemmekontor og fastfood-roboter

 • Sofie Amalie Fraser
Publisert:

Denne uken har vi offisielt gått inn i sommeren, og det har gjort at man setter pris på ting som å bli blendet av solen på hjemmekontoret.

Men alt er ikke bare sol og varme! Økonominyhetene denne uken har vært preget av både åpning og nedstenging. I Trondheim har smitten blitt så høy at byen igjen måtte stenge ned – det betyr sannsynligvis nye permitteringer.

Samtidig virker det som om nordmenn kan forberede seg på snarlig harryhandel, og Oslos åpningshelg ble eventyrlig for restaurantene og utestedene i byen.

Söta bror!

Statsministeren sier at fullvaksinerte nordmenn kan reise til Sverige i løpet av juni – uten å gå i karantene. Antall vaksinerte i Norge og smittetrykket i Sverige er det som avgjør om man kan reise til nabolandet uten å gå i karantene når man returnerer.

For de av oss som ikke har mottatt vaksine, må vi trolig vente på harryhandelen og ferieturer til söta bror.

Ved Svinesund gjør de seg klare til å ta imot nordmenn. Maximat mangler ennå kunder og ansatte, men er i gang med å fylle opp hyllene.

Varsellamper på hjemmekontor

Hjemmekontoret har blitt en kjent plass, enten man liker det eller ikke. Likevel er det helt tydelig at manglende fysisk kontakt gjør at det er vanskelig å fange opp de som sliter psykisk på hjemmekontor.

Organisasjonen Mental helse har hatt en dobling i antall henvendelser det siste året, forteller generalsekretær Linda Berg-Heggelund.

Tilbaketrekking, dårlige prestasjoner og endret atferd er tre ting ledere burde være oppmerksomme på hos de ansatte. Les mer om faresignalene og hva man bør gjøre her.

Mange innreiseunntak

Over 15.000 virksomheter har fått unntak fra innreiserestriksjonene. Det betyr også at det er flere som har fått tommel opp for innreise, enn de som har fått avslag.

Hensikten med å ha en unntaksordning er at den skal ivareta behovet for nødvendig innreise «av hensyn til virksomheter, verdiskapning og sysselsetting».

Ikke alle var like heldig. En av Andøya Space sine ansatte fra Finland hadde solgt leiligheten sin for å flytte til Norge. Flyttebyrået var booket, men svaret fra Sjøfartsdirektoratet ble nei.

Hvilke bransje som sender flest søknader om unntak kan du lese her.

 • Før boligtallene kom på torsdag, var det ventet at boligmarkedet hadde begynt å kjøle seg ned. Det skjedde ikke. I likhet med det varme været er markedet fortsatt hett, og prisene steg med én prosent i mai. Dersom du vurderer å selge bolig, forteller Nora i Voksenpoeng hva du bør tenke på!

I helgen kan du på E24 lese om hvordan små, kjølebokslignende roboter kjører rundt i Miamis gater for å levere mat. Skal man tro trenden vil dette bare bli vanligere med tiden, men per nå trenger den fortsatt en følgesvenn.

John Carews navn har vært på manges lepper denne uken, etter at det ble kjent at Økokrim etterforsker ham for grov skatteunndragelse. Den tidlige fotballspilleren mistenkes for å ha gitt uriktige opplysninger om sin inntekt og formue.

– Jeg har ikke noen annen kommentar enn at John samarbeider med politiet og har avgitt forklaring, sier John Carews advokat Amund Noss til E24.

Men hvordan investerte Carew for å få fotballmillionene til å vokse? Det vil vi fortelle deg i helgen.

Du kan også lese om hvordan ledertalentet Cristopher Parmo ble første nordmann på den internasjonale prestisjelisten «Private Equity 40 under 40»-listen for talenter i oppkjøpsbransjen.

Men helt til slutt: Det er lite som gir humøret en boost som god musikk! Derfor vil jeg anbefale å opprette en delt spilleliste med noen som inspirerer deg. Det kan være et familiemedlem, en venn, en ny bekjent eller en kollega.

Jeg gjør dette med en kollega, som stadig gir meg nye låter jeg må putte på lista mi.

Det er også en god mulighet til å bli bedre kjent med en kollega.

Slenger også med en fransk artist som strømmer ut av mitt headset på hjemmekontoret eller når jeg spankulerer gatelangs med en kaffe i helgen:

Jeg vil høre dine tilbakemeldinger og tanker, send meg gjerne noen linjer på sofie@e24.no eller på overblikk@e24.no.

Legg bort mobilen, nyt noe god mat og kos deg i helgen!

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Overblikk
 2. Hjemmekontor
 3. Coronaviruset
 4. Svinesund
 5. John Carew
 6. Jeffrey Epstein
 7. Andøya

Flere artikler

 1. Flyrekord, hamstring av aksjer og fleksible billetter

 2. Senterleder på Svinesund: Mange sitter nok på gjerdet

 3. Jakten på bonussvar og tilbakebetalte millioner

 4. Nye reiseråd: Fra disse landene slipper du hotellkarantene

 5. Innfører store lettelser – tillater mer reise og mindre hjemmekontor