DN: Wizz Air-piloter kan sies opp på dagen

Pilotene i Wizz Air må betale sykepenger selv, ifølge kontrakter Dagens Næringsliv sitter på. Det ungarske flyselskapet vil ikke kommentere opplysningene.

Et Wizz Air-fly tar av fra Oslo Lufthavn.
Kampen om luften
  • NTB
Publisert:

Wizz Air har engasjert en stor del av personalet gjennom det nederlandske firmaet Confair, skriver avisen.

Blant annet er pilotene er engasjert som selvstendig næringsdrivende. De har da selv ansvar for å betale skatt og sosiale kostnader som pensjon, forsikringer og sykepenger.

Pilotene får ifølge avisen betaling per flytime, noe som gir mellom 0 euro og 8.500 euro i måneden. I tillegg får besetningen i Norge dekket hotell og 50 euro i diettpenger daglig.

Confair har rett til å si opp kontrakten med umiddelbar virkning uten advarsel på forhånd. En eventuell tvist skal løses gjennom voldgift i Nederland, og dermed i et lukket møte og uten ankemulighet, skriver DN. Det heter også at Confair har rett til å si opp kontrakten med umiddelbar virkning og uten advarsel på forhånd.

Wizz Airs kommunikasjonssjef Andras Rado sier til DN at kontraktene har sensitiv informasjon og ikke vil bli delt eller imøtegått i detalj. Han vil ikke kommentere hvor mange med slike kontrakter som jobber her i landet i dag eller hvor mange som er direkteansatt i selskapet.

– Fordelingen i våre ansettelseskontrakter er å anse som kommersielt sensitiv informasjon, og derfor kan vi ikke dele slike detaljer, skriver Rado.

Les også

Sitter i Wizz Air- og Avinor-styrer: Nå må Charlotte Andsager trekke seg

Les også

Demonstrasjon mot Wizz Air på norske flyplasser

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Kampen om luften
  2. Wizz Air
  3. Flyselskaper
  4. Arbeidsliv

Flere artikler

  1. Wizz Air-bråk i Stortinget

  2. Sparkede Wizz Air-piloter reagerer på lekket lydopptak

  3. Pilotforbundet reagerer på Wizz Air-lekkasje om oppsigelser: – Setter sikkerheten i fare

  4. Wizz Air-sjefen fordømmer lekkasjer i lekket brev

  5. Wizz Airs toppsjef: – Det pågår et politisk spill