Sjefredaktørens løfte til E24-leserne: – Vi skal utgjøre en forskjell

15 år etter oppstarten har E24 etablert seg som den fremste økonomi- og næringslivsredaksjonen i landet. Nå har vi også en visuell profil som gjenspeiler bredden og kvaliteten i journalistikken vår.

 • Lars Håkon Grønning
  Lars Håkon Grønning
  Ansvarlig redaktør
Publisert: Publisert:
Dette er en kommentar
Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.

E24s historie er bygget på et kjerneløfte til våre lesere: Vi skal formidle nyheter fra finans, økonomi og næringsliv når de skjer. Og vi skal gjøre det raskt, presist og forståelig.

Når vi i dag kommer med en helt ny logo, er det med utgangspunkt i denne kjernen: Et stort antall journalister jobber for å holde deg som leser kontinuerlig oppdatert, noe markøren i logoen er et tydelig løfte om.

Hver uke når E24 ut til over to millioner nordmenn. Det er vi stolte av. Det er også en oppgave vi angriper med ydmykhet.

Dere som leser oss har gitt klare tilbakemeldinger på at designet vårt har vært utdatert. Spesielt våre kvinnelige og yngre brukere har påpekt behov for modernisering.

For oss har det vært avgjørende at det nye visuelle uttrykket skal være rent og minimalistisk. Det er journalistikken vår som skal stå i fokus. Designet fra Bielke & Yang er gjennomarbeidet og matcher kvaliteten på artiklene våre bedre enn det gamle.

Det nye designet vi i dag lanserer har et større spenn enn det forrige, noe som gjør at vi kan fremheve bredden i journalistikken vår på en bedre måte.

Våren 2020 gikk startskuddet for norgeshistoriens største satsning på økonomi- og næringslivsjournalistikk. Schibsted bestemte seg for å samle all sin næringslivsjournalistikk hos E24, og vi gikk i gang med en storstilt oppbemanning.

Det gjør blant annet at det i dag er ni journalister i Bergen og syv i Stavanger som jobber for å gi deg de viktigste nyhetene og beste reportasjene om økonomi og næringsliv på Vestlandet. I tillegg får du hver dag innsiktsfulle artikler fra reporterne som jobber for E24 i Aftenposten. Vi har også en egen journalist i Silicon Valley i California.

At vi hver dag evner å se verden fra andre perspektiver enn hovedstaden, er noe av det jeg er aller mest stolt av som redaktør.

Historisk har E24 vært sterke på nyheter om finans, energi og sjømat. Med den nye satsingen har vi gjort utvalget av saker langt bredere:

Et av E24s viktigste satsningsområder er det mange mener er vår tids viktigste sak, nemlig det grønne skiftet i næringslivet. Vi kommer fremover til å bruke betydelig med ressurser for å dekke dette, og gjøre vårt ytterste for å fortsette å være nyhetsledende.

Vi satser tungt på nyheter, reportasjer og debattstoff innen karriere og ledelse. Dagens og morgendagens ledere bør lese E24 for å få kunnskapen de trenger.

Norsk økonomi og næringsliv består til syvende og sist av mennesker. Vi skal gi deg de mest spennende og inspirerende historiene om profilene i norsk næringsliv.

Det nye designet vi i dag lanserer har et større spenn enn det forrige, noe som gjør at vi kan fremheve bredden i journalistikken vår på en bedre måte.

Mitt tydeligste løfte til deg som leser, er at E24 fremover skal utgjøre en forskjell.

Vi har også brukt mye tid på å skape et eget uttrykk for den undersøkende journalistikken vår. Det håper jeg du som leser vil få se mye til i tiden fremover.

Da storsatsningen på E24 var et faktum i fjor vår, var det første vi gjorde å opprette en egen avdeling for undersøkende journalistikk. En redaksjon som ikke driver med dette, er i mine øyne ingen ordentlig redaksjon. Det er vår forpliktelse å levere på samfunnsoppdraget.

Mitt tydeligste løfte til deg som leser, er at E24 fremover skal utgjøre en forskjell. Vi tar privilegiet og ansvaret vi har som en uavhengig redaksjon på alvor, og drives av et genuint ønske om at journalistikken vår skal gjøre Norge litt bedre.

Med det nye designet har vi lagt bedre til rette for deg som leser, slik at du på en mer behagelig måte kan lese, se og høre denne journalistikken.

Men vi er ikke i mål. Arbeidet med å videreutviklet designet vil pågå i tiden fremover, og vil svært gjerne ha tilbakemeldinger fra dere som leser oss.

Takk for at dere viser oss tillit og bruker E24.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. E24
 2. Journalistikk

Flere artikler

 1. E24 lanserer Fondsvelgeren: – Vil bidra til økt kunnskap om personlig økonomi

 2. Boligpriser, Pandora papers og oljeprisbyks

 3. Betalt innhold

  – Den vanligste reaksjonen var noe slikt som: «Å, så søtt, da»

 4. Juks og bedrag i Silicon Valley

 5. Betalt innhold

  – Da far døde kom barnevernet på besøk