Elkjøp snur: Power vil ta en vurdering i løpet av uken

Elkjøp har snudd i diskusjonen om like lønns- og bonusordninger for bedriftens ansatte. Power vet foreløpig ikke om de vil gjøre det samme.

Power vil ta en vurdering etter at Elkjøp snudde om på sin lønnspraksis for fagorganiserte.
  • Malin Heggekroken Haugan
Publisert: Publisert:

Mandag ble det kjent at Elkjøp snur og endrer sin lønnsmodell slik at både fagorganiserte og ikke-organiserte får like lønns- og bonusordninger.

Hovedkonkurrenten Power har så langt ikke tatt stilling til hvordan de vil forholde seg til Elkjøps lønningsgrep.

– Det vil vi ta en vurdering på av i løpet av uken, sier Nordisk PR- og kommunikasjonssjef i Power, Siri Røhr-Straff, til E24.

Elkjøp fikk sterk kritikk etter at E24 skrev at ansatte i fagorganiserte varehus ikke fikk delta i kjedens månedlige bonusordning. I etterkant ble det kjent at også Power-ansatte fratas bonuser hvis de får tariffavtale.

I likhet med Elkjøp har også Power blitt kritisert av Arbeiderpartiet, SV, Rødt og LO for forskjellsbehandling av ansatte.

Mener Power bør følge etter

– Vi har ikke vært i kontakt med Power etter at Elkjøp har snudd, sier leder av LO-forbundet Handel og Kontor (HK), Christopher Beckham til E24.

Nå vil HK be om et møte med elektrokjeden.

Christopher Beckham i Handel og Kontor.

– Vi vil være tydelige på vårt syn, sier Beckham som beskriver dagens lønns- og bonusordninger som en «fryktelig forskjellsbehandling».

Nå som Elkjøp har snudd bør det også være mulig for Power, legger han til. HK har vært i kontakt med Power tidligere og sagt klart hva de mener om saken.

Vil bli et milliontap for Power

SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes kalte praksisen «skammelig» til E24. Mens Rødt leder Bjørnar Moxnes sa:

– Om denne forskjellsbehandlingen ikke er ulovlig fra før, bør den bli det.

Det var i slutten av august at E24 skrev om hvordan varehus i Power-kjeden som har fagorganisert seg med tariffavtale, ikke får være en del av kjedens bonusordning.

Internt har Power-sjef Anders Nilsen kommunisert at de uorganiserte varehusene får «den klart beste avtalen».

Les også

Elkjøp snur og gir ansatte like lønns- og bonusordninger

Power har både månedsbonuser og årsbonuser. Disse utbetales til ansatte dersom konkrete salgsmål oppnås. Ingen av bonusene gis til ansatte i tariff-organiserte varehus.

– Jeg tror nok litt av årsaken til at flere ikke har organisert seg i bransjen, er at man har så gode avtaler uten. Det tror jeg spiller en viktig rolle, sa Nilsen i et intervju med E24.

Han sa videre at det ville kostet Power et «stort millionbeløp» dersom tariff-butikkene også skulle få bonus, og påpekte at disse kontraktene blant annet gir rett på ulempetillegg, som øvrige ansatte ikke får.

Heier på Elkjøp

– Jeg synes det er flott for de ansatte i Elkjøp nå får like vilkår. Ledelsen har vært lydhør, og det er flott, sier leder av LO-forbundet Handel og Kontor, Christopher Beckham, til E24, mandag ettermiddag.

Beckham vil «heie på Elkjøp» og fortette å holde dialogen med dem.

Les også

LO sier opp fordelsavtale med Elkjøp verdt 30 millioner kroner

– Vi er en stor organisasjon og har alltid jobbet etter prinsippet om å være en lærende og lyttende arbeidsgiver. Det er viktig for oss at det ikke er noen form for tvil når det gjelder organisasjonsfriheten. Vi starter nå arbeidet med å innføre like lønns- og bonusordninger for våre ansatte, sier Stein Riibe, HR-direktør i Elkjøp Nordic, i en pressemelding mandag.

Les også

Power-ansatte fratas bonuser hvis de får tariffavtale

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Elkjøp
  2. Power
  3. LO

Flere artikler

  1. Elkjøp snur og gir ansatte like lønns- og bonusordninger

  2. Power snur: Ansatte med tariffavtale vil motta bonus

  3. Oppvaskmøte mellom Elkjøp og LO

  4. Power-ansatte fratas bonuser hvis de får tariffavtale

  5. Fagorganiserte Elkjøp-ansatte får ikke månedsbonus