Statoil-sjefen: – Vi er et selskap i dyp sorg

Statoils konsernsjef Eldar Sætre sier at selskapet er i dyp sorg etter helikopterulykken utenfor Bergen fredag. Han opplyser at selskapet skal granske ulykken.

VIL HA SVAR: Statoils konsernsjef Eldra Sætre.

Foto: Terje Pedersen NTB scanpix
 • NTB
Publisert:

– Vi opplevde i går en av de aller verste ulykkene på norsk sokkel og i vårt selskaps historie. Statoil er i dag et selskap i dyp sorg. Vi tenker også på våre berørte samarbeidspartnere. I dag er vi én familie og står sammen som industri, sa en svært berørt konsernsjef da han møtte pressen lørdag formiddag. Han var selv i USA da meldingen om ulykken kom, og han avbrøt reisen umiddelbart.

– Det var sjokkerende, og mine første tanker gikk til de berørte og de pårørende. Man føler seg veldig langt borte og hjelpeløs når noe slikt skjer. Jeg har vært i kontakt med beredskapsledelsen hele tiden og kom tilbake så fort som overhodet praktisk mulig, sier han.

Les også

Norge rammet av ny helikoptertragedie

Gransker ulykken

Sætre understreker at selskapet skal gjøre alt som står i dets makt for å ta vare på de pårørende etter ulykken.

– Vi må få svar på hvorfor helikopteret styrtet. Det er viktig for oss, for de pårørende og alle berørte. Havarikommisjonen skal granske ulykken, og vi vil hjelpe dem så fort vi kan, sier Sætre, som også opplyser at Statoil selv vil granske ulykken nærmere. Først når resultatet er klart, vil selskapet kunne si om det vil få følger for bruken av Super Puma-helikoptre, som har fått kritikk fra flere hold.

– Vi vil se på mandatet for vår egen gransking i samarbeid med de fagorganiserte. I tillegg skal selskapet CHC også gjøre sin gransking, fortsetter han.

Mens granskingen pågår, står helikoptrene av typen Super Puma på bakken.

– Ut over det er det ingen konsekvenser, det er 19 flygninger til og fra installasjoner i dag, og de går som planlagt. Vi stiller opp med ressurser der slik at de som er bekymret, kan få noen å snakke med og den hjelp og støtte de behøver i en sånn situasjon, understreker han.

Les også

Statoil stenger produksjon ved Gullfaks-feltet

Setter pris på støtte

Også til plattformene i Nordsjøen er det sendt ressurser som kan hjelpe, blant annet prester og psykologer.

Utenfor Statoils hovedkvarter var det lagt ned blomster og tent lys lørdag morgen. Flagget var firt på halv stang.

Statoil-sjefen benyttet også anledningen til å takke alle redningsmannskaper og frivillige som har deltatt, samt takke for all støtte.

– Vi setter stor pris på at kronprinsparet vil besøke pårørendesenteret. Det viser at en hel nasjon står sammen med de berørte familiene, sa konsernsjefen.

Eldar Sætre drar selv til Bergen for å møte de pårørende lørdag. Neste uke reiser han ut til Gullfaks B-plattformen, som helikopteret var på vei fra da det styrtet.

Les også

Samme helikoptermodell i fem ulykker på fire år

Les også

To regelbrudd under dødsulykke i Nordsjøen

Les også

Oljeselskapenes kostnadskutt bekymrer Petroleumstilsynet

Her kan du lese mer om

 1. Nordsjøen
 2. Equinor

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Eldar Sætre: – Statoil er i dyp sorg

 2. Norge rammet av ny helikoptertragedie

 3. Betalt innhold

  – Ingen kan gjøre sorgen mindre, men sammen kan vi bære den

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Statoil: – I dag står en hel industri sammen

 6. Betalt innhold

  Statoil: – I dag står en hel industri sammen