Synnøve Finden saksøker Sylvi Listhaug

Meieriprodusenten krever like konkurranseregler for yoghurt-produksjon.

SAKSØKES: Statsråd Sylvi Listhaug og Landbruks- og matdepartementet saksøkes av Synnøve Finden for usaklig forskjellsbehandling.
Publisert:

ynnøve Finden har gått til det skritt å saksøke Staten ved Landbruks- og matdepartementet for usaklig forskjellsbehandling og brudd på etableringsretten.

Det skriver Dagens Næringsliv.

Bakgrunnen er at Q-meieriene i dag får 50 øre per liter melk de bruker i produksjonen av yoghurt – en støtteordning som kom i stand for å kompensere for konkurranseulempen mot storebror Tine.

Les også

Nytt kraftig hopp i matprisene

Ingen femtiøring

Denne femtiøringen søkte Synnøve Finden også om å få i fjor høst, da de planla å starte produksjon av yoghurt i Namsos – en investering på opp mot 100 millioner kroner.

Femtiøringen fikk de imidlertid ikke.

Årsaken til at Q-meieriene fikk 50-øringen var at blant annet Synnøve Finden importerer gresk yoghurt med så stor suksess at myndighetene senker avgiften på norsk yoghurt for å begrense konkurransen fra importert yoghurt.

– Dette var et tilskudd som ble gitt til Q-Meieriene med bakgrunn i den spesielle situasjonen som eksisterte på den tiden da dette meieriet ble etablert, var departementets svar.

Les også

Utbyttefesten i dagligvarebransjen

Vil ha samme vilkår

– Når vi begge produserer yoghurt til norske forbrukere, med samme melk levert fra Tine, har vi en råvarepris som er cirka ti prosent dyrere enn Q, sier styremedlem Jan Bodd i Synnøve Finden til DN.

- Det kan ikke være riktig at det skal være slik. Det eneste vi ønsker, er likhet for loven

Listhaug ønsker ikke å gi noen kommentar til søksmålet. Hun viser til departementet, som igjen viser til at de har frist til 24. april med å svare på varselet.

- Det er derfor ikke naturlig å kommentere denne saken nå.

Les også

Q-meieriene tapte dobbeltgjenger-strid: 
- Vi legger oss ikke så lett nedpå

Les også

Odd Reitan: - Listhaug mangler kompetanse

Les også

- Følger bransjen med argusøyne

Publisert:
Gå til e24.no