Findus: - Bare tull at vi har finansielle problemer

Frossenmatgiganten Findus avviser bastant at selskapet er inne i en likviditetskrise. Långivere pløyer 2 milliarder i frisk kapital inn i selskapet.

AVVISER: Findus er ikke enige i at de har pengeproblemer.
Publisert: Publisert:

Flere svenske medier meldte torsdag at næringsmiddelselskapet sliter med en gjeld på 4 milliarder svenske kroner og fallende inntekter. Den svenske avisen Dagens Industri meldte om en eierstrid der risikokapitalselskapene Lion Capital og Triton ikke ble enige om hvordan Findus skulle bli tilført kapital. Selskaper avviser at de er i krise.

- Findus har det siste halvåret forhandlet med bankene om en refinansiering. Der har vi nå fått en løsning. Findus har ingen finansielle problemer lenger, og vil motta en kapitalinnsprøytning på 220 millioner pund (2,06 milliarder norske kroner) som vil redusere gjelden og øke likviditeten, sier pressetalsmann Mattew Smallwood i Findus Group til NTB.

Han avviser spekulasjonene om at Findus skal trues av akutt pengemangel.

- Findus er et selskap som tjener store penger, og har et driftsoverskudd på mer enn 100 millioner pund (938 millioner kroner). De som antyder at selskapet er på konkursens rand eller sliter finansielt, snakker bare tull, sier Smallwood.

Findus har mer enn 6.000 ansatte i Norden, Frankrike og Storbritannia. I Norge har selskapet fabrikker i Lier, Tønsberg, Larvik og Hardanger. Findus Norge har 500 ansatte og hadde i 2010 en omsetning på 1,5 milliarder kroner og et overskudd på 158 millioner kroner.

Les også: - Orkla snuser på Findus

Publisert:
Gå til e24.no