Remøys krillselskap slått konkurs

Gjeldsforhandlingene med bankene nådde ikke frem. Stig Remøys krillfiske-selskap Emerald Fisheries slås konkurs.

REDER: Stig Remøy.
Publisert:

Det bekrefter advokat Thore Heggen, som har ledet de frivillige gjeldsforhandlingene, overfor nettstedet nett.no – som dekker næringslivet på Sunnmøre.

Nettstedet viser også til et brev av 6. februar, hvor selskapet vedgår at det ikke er grunnlag for videre forhandlinger.

Gjelden skal ha vært på 340 millioner kroner. Pantekreditorene var Nordea, Giek og Innovasjon Norge.

Skatt Midt-Norge krevde konkurs i august i fjor, men partene ble da enige om å utsette saken, og senere om å starte frivillige gjeldsforhandlinger, skriver nett.no.

Gjeldsforhandlingene førte imidlertid ikke fram for selskapet, som har stått for driften av tråleren Juvel.

Vil satse videre

– Emerald Fisheries AS og eierne har jobbet hardt for å sikre finansiering og få til en vellykket løsning med selskapets kreditorer for å sikre videre drift av fangstfartøyet F/T Juvel, sier Remøy til Sunnmørsposten. Rimfrost AS har stått for videreforedling og salg av krillproduktene, fra krillfisket tråleren Juvel har utført i Antarktis.

Han påpeker overfor avisen at fangstfartøyet ikke blir avgjørende i den videre satsingen for Rimfrost AS, som er en del Remøys supplyrederi Olympic, som ble reddet fra konkurs rett før jul.

Olympic Ship-grunnleggeren skrev da i en pressemelding at hoveddelen av virksomheten og arbeidsstokken var sikret, og at Olympic var refinansiert frem til utgangen av oktober 2021.

Men reder-giganten, som etter ti måneder kunne sikre seg forhandlingene for redningspakken til Olympic, har nå fått større utfordringer. Krillselskapet ble ikke møtt i millionkravet fra bankene, og må nå se til nye løsninger for å kunne satse videre i krillmarkedet.

– Vi jobber fortsatt videre for å se om en kan finne en løsning, sier Remøy til Sunnmørsposten.

Publisert:

Her kan du lese mer om