Flere timers venting på Gardermoen

Passasjerer som ankommer Gardermoen fra utlandet søndag ettermiddag, må være forberedt på flere times venting, skriver TV 2.

Gardermoen har maksimert testkapasiteten, men opplyser likevel til reisende som ankommer lufthavnen at de må belage seg på lang ventetid. Bildet er tatt på Gardermoen i april.
 • NTB
Publisert: Publisert:

Det er særlig ventetiden ved teststasjonen, som alle som ikke er fullvaksiner eller har gjennomgått koronasykdom i løpet av de siste seks månedene, må avlegge, som skaper køen, opplyser Avinor til kanalen.

Ullensaker kommune, som driver teststasjonen, kan ikke si nøyaktig hvor lang ventetiden er, men TV 2s reporter på stedet anslår at det er over to timers ventetid. Deretter må man vente 30 minutter på testresultatet.

– Mange tar køen med fatning, men en del er synlig svært irriterte. Det stilles spørsmål om det er godt smittevern å stå i slik tett kø, når man nylig er testet, sier reporter Simen Askjer til egen kanal.

Pressekontakt for Ullensakers teststasjon, Roger Sandum, sier han har forståelse for at folk er frustrerte, men at de har maksimert testkapasiteten.

– Det viktigste er at folk er bevisst på smittevernreglene, at man ikke trenger seg sammen i køen, holder avstand til de andre reisende, og bruker munnbind, sier Sandum.

Les også

Reagerer på manglende avstand på Gardermoen

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Gardermoen
 2. Smittevern
 3. Coronaviruset
 4. Reise
 5. Reiseliv

Flere artikler

 1. Brukte to timer på Oslo Lufthavn etter nye regler: – Godt de er strenge

 2. Reagerer på manglende avstand på Gardermoen

 3. Private helseaktører forbereder seg på testrush i juli: Ansetter flere hundre

 4. Setter ut festivaldoer og klappstoler i påvente av Gardermoen-kø

 5. Kaos og køer for å komme inn og ut av landet