Vekst i matimporten

Importen av landbruksvarer økte med 2,6 prosent i fjor. Siden 1999 er importen nærmere firedoblet.

KRAFTIG ØKNING: Importen av ost er den som øker mest.

Foto: Gorm Kallestad NTB scanpix
Publisert:

Ifølge tall fra Landbruksdirektoratet økte importen med 1,6 milliarder kroner til totalt 63,7 milliarder kroner i fjor, skriver Nationen.

Dermed er importen mer enn doblet siden 2007 og nærmere firedoblet siden 1999.

Mest av alt øker osteimporten, som økte med 8,2 prosent til 12.344 tonn i fjor.

Samtidig falt importen av kjøtt med 19,7 prosent i volum i fjor, noe som ses i sammenheng med at produksjonen av kjøtt har gått opp her til lands.

Selvforsyningsgraden i Norge var på 49,2 prosent i 2017, ifølge direktoratet, som viser til foreløpige tall fra Norsk institutt for bioøkonomi (NBIO).

Les også

Fra «sunnhet til folket» til tacokrig

Les også

Her serverer giganten burgere med trøffelsaus

Les også

Europeisk priskrig på mat – dagligvarebutikker boikotter Nestle