Vekst i matimporten

Importen av landbruksvarer økte med 2,6 prosent i fjor. Siden 1999 er importen nærmere firedoblet.

KRAFTIG ØKNING: Importen av ost er den som øker mest.

Foto: Gorm Kallestad NTB scanpix
  • NTB
Publisert:

Ifølge tall fra Landbruksdirektoratet økte importen med 1,6 milliarder kroner til totalt 63,7 milliarder kroner i fjor, skriver Nationen.

Dermed er importen mer enn doblet siden 2007 og nærmere firedoblet siden 1999.

Mest av alt øker osteimporten, som økte med 8,2 prosent til 12.344 tonn i fjor.

Samtidig falt importen av kjøtt med 19,7 prosent i volum i fjor, noe som ses i sammenheng med at produksjonen av kjøtt har gått opp her til lands.

Selvforsyningsgraden i Norge var på 49,2 prosent i 2017, ifølge direktoratet, som viser til foreløpige tall fra Norsk institutt for bioøkonomi (NBIO).

Les også

Fra «sunnhet til folket» til tacokrig

Les også

Her serverer giganten burgere med trøffelsaus

Les også

Europeisk priskrig på mat – dagligvarebutikker boikotter Nestle

Her kan du lese mer om

  1. Mat og drikke
  2. Landbruk
  3. Forbrukerspørsmål
  4. Dagligvarebransjen
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Slakter: Storslakt, men ikke lavere kjøttpriser

  2. Kinas handelsoverskudd med USA i vekst

  3. Norge har importert nesten 100 tonn sauekjøtt fra New Zealand

  4. Annonsørinnhold

  5. WSJ: USA og Kina vurderer å gjenåpne kyllinghandelen

  6. Matprodusenten skal kvitte seg med 300 ansatte